У Шацькому коледжі говорили про роль шкільного лісництва в професійній орієнтації учнів

07 Березня 2020, 13:00
3949

Днями Шацький лісовий коледж гостинно відчинив свої двері для представників лісових господарств, шкільних лісництв та їхні кураторів чи не з усіх районів Волині на коучинг-сесію «Роль шкільного лісництва в професійній орієнтації учнівської молоді».

Організували захід Волинський обласний еколого-натуралістичний центр Волинської обласної ради та Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства спільно з Шацьким коледжем, пише газета «Новий погляд+».

Привітала учасників заходу Валентина Остапчук, директорка Волинського еколого-натуралістичного центру, котра відзначила вагому роль допрофільного навчання в подальшому виборі професії учнями шкіл. Зацікавило глядачів яскраве театралізоване дійство «Держімося Землі, бо Земля держить нас» у виконанні екологічного театру «Екорух» (завідувач Валентина Федорчук), що діє при ВОЕНЦ.


На актуальності та затребуваності професії лісівника в сучасному суспільстві акцентував увагу у своєму виступі «Ліс – фундамент державності» почесний гість коучинг-сесії – начальник відділу лісового та мисливського господарства Борис Бабеляс.

1

Директор Шацького фахового лісового коледжу Ігор Жмурко розповів про професійну компетентність випускників коледжу на сучасному ринку послуг лісового господарства. Він зазначив, що спеціаліст-лісівник повинен орієнтуватися у тому, що сьогодні відбувається у лісовому господарстві загалом та чого потребує природа.

1

«Що стосується вихованців шкільних лісництв, то вони вже є, сподіваюся, професійно зорієнтованими і знають, чим хочуть займатися у своєму житті. А вже у своїй роботі заклади освіти повинні враховувати, скільки спеціалістів певної галузі потрібно і для яких підприємств. Наш коледж буде докладати якомога більше зусиль для того, щоб максимально забезпечити навчання студентів лісівничого профілю», – зазначив Ігор Жмурко.

За словами Валентини Остапчук, протягом 2017-2019 років до Шацького коледжу вступили 30 вихованців шкільних лісництв Волині. Тож мета подібних заходів, які відбуваються на базі закладу – представити вихованцям шкільних лісництв різноманітні форми та методики роботи зі студентами в коледжі.

Далі в рамках заходу паралельно працювали платформи для керівників та вихованців учнівських лісництв.

Зокрема, керівники шкільних лісництв розглянули питання організації профорієнтаційної та експериментально-дослідницької роботи в учнівських лісництвах; гурткова робота як етап допрофесійної підготовки учнівської молоді; інноваційні підходи до розвитку учнівських лісництв. Про екожурналістику, висвітлення діяльності учнівських лісництв у ЗМІ та соціальних мережах розповів знаний на Волині журналіст Сергій Цюриць.

Паралельно для вихованців шкільних лісництв проходили різноманітні екскурсії, круглий стіл з випускниками коледжу, а також практичне заняття з елементами майстер-класу гуртка таксидермії, яке провів шацький майстер Ярослав Люшук.

Наостанок Валентина Остапчук зазначила, що у червні на базі коледжу відкриють Малу лісову академію, в якій навчатимуться 20-25 дітей – вихованців шкільних лісництв, котрих забезпечуватимуть харчуванням та проживанням.

Тож організатори коучинг-сесії сподіваються, що такі заходи допоможуть дітям визначитися із майбутньою професією та обрати заклад вищої освіти для свого подальшого навчання.

​​​​​​​


1






1

1




 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024