Поетка з Шацька видала дитячу книгу «Смугасті розмови»

05 Березня 2020, 20:00
«Смугасті розмови» Ніни Корець 3495
«Смугасті розмови» Ніни Корець

Побачила світ дитяча книга «Смугасті розмови», авторкою якої є поетка з Шацька.

Про це пише Буквоїд.

У літературній агенції «Друге дихання» вийшла книжка віршів для дітей молодшого шкільного віку Ніни Корець «Смугасті розмови».

Поетеса з мальовничого волинського містечка Шацька пропонує малятам легкі, дотепні вірші про світ сучасної української дитини.
У книжці багато смішних і фантастичних ситуацій, що можуть трапитися з дітьми, як у вірші «Як я з татом помінявся», де хлопчик зі своїм батьком міняються ролями. Тато стає хлопчиком, а хлопчик – татом. Такий експеримент ні до чого доброго не приводить.

1

 

Хлопчик не впорався з роллю дорослого. Він годував здитинілого тата чипсами, мармеладом, шоколадом і водив його за руку по калюжах, доки той не намочив ноги. Зрештою хлопчик вирішив, що тату краще бути просто татом, а йому – дитиною.

А ось як розповідається про життя неспокійних сестер у вірші «Три сестриці»:

В одній чудній хмаринці
Жили собі сестриці:
Іскриця-Блискавиця,
Крикунка-Громовиця,
Краплинка-Дощовиця.

Сестри любили одна одну, і їм подобалося жити разом у чорній хмаринці, де вони бешкетували, лякаючи людей і тварин. Але навіть у такому дружньому сімействі іноді траплялися прикрі сварки.

Завжди дружили разом,
Але бувало часом:
Бісилась Блискавиця,
Бубніла Громовиця,
Сльозилась Дощовиця.

Курйозний випадок пережили дівчинка та її мама у вірші «Випраний котик», коли дівчинка шокувала маму радісною звісткою:

На порозі – наша мама,
Стріла я її словами:
– Ой, як добре, що прийшла ти,
Треба котика дістати.

Цілий день я сумувала,
Тож взяла його й попрала:
В пралку занесла скоренько –
Буде котик, як новенький.

Перелякана мама кинулася до пральної машини і тільки коли зупинила машину, зрозуміла, що її доня випрала не живого, а іграшкового котика.
У книжці «Смугасті розмови» багато веселих історій, які трапилися з дітьми, тваринами, квітами, грибами і навіть побутовою технікою.

А намалювала цей дивний світ шацької літераторки художниця Анастасія Просова.

Нагадаємо, Ніна Корець – директорка Шацького будинку дитячої та юнацької творчості і талановита поетка. Пише вірші і є переможницею міжнародних поетичних конкурсів «Чатує в століттях Чернеча гора»«Що робить папірець...»«Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни».

Читайте також: Ніна Корець: «Я готова відкривати людям світ власної творчості»

Коментарі
03 Квітня 2020, 23:45
Прочитала Вашу книгу "Смугасті розмови". Ви дуже талановита, побільше би таких видань! Хоч в більшості книга призначена для дитячої аудиторії, але в кожному вірші є прихований, повчальний зміст. Моя семирічна сестра прочитала книжку із задоволенням, і дуже засмутилась, дізнавшись що кумедні віршовані історії закінчились. З нетерпінням чекаємо нових видань від Вас! Натхнення!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром