Шацьких учасників бойових дій просять подати документи для отримання одноразової допомоги

04 Березня 2020, 10:34
2491

Учасники бойових дій, інваліди війни, учасники війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, особи, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також жертви нацистських переслідувань зможуть отримати одноразову грошову допомогу до 5 травня.

Про це йдеться на сторінці Шацького РВК у фейсбуці.

Для отримання цієї виплати учаснику бойових дій, який демобілізований, не є пенсіонером чи інвалідом війни, необхідно подати до 30 березня:

- заяву до військового комісаріату;
- реквізити розрахункового рахунку, на який будуть перераховані кошти;
- посвідчення УБД;
- копію паспорта;
- копію ідентифікаційного коду.

Інвалідам і пенсіонерам не потрібно подавати заяв, вони отримують ці кошти автоматично. Виплата грошової допомоги буде проведена кожному ветерану до 5 травня поточного року відділеннями поштового зв'язку за місцем проживання одержувачів або через установи уповноважених банків.

Органами соціального захисту населення спільно з установами, в яких ветерани перебувають на обліку, формуються списки ветеранів війни у розрізі відповідних категорій, тому звертатися до управлінь соціального захисту населення та подавати будь-які документи не потрібно.

Особи, які не отримали разової грошової допомоги, до 5 травня мають право звернутися за нею та отримати її до 30 вересня відповідного року, в якому здійснюється виплата допомоги.

Для того, щоб отримати ці пільги, потрібно зареєструватись у відділі соціального забезпечення за місцем прописки (згідно з постановою КМУ №200 від 15.03.2015), отримати грошову виплату можна і за місцем перебування, але потрібно взяти довідку, що ви не зареєстровані для даної пільги за місцем прописки.

Стосується отримання безоплатних путівок і одноразової грошової допомоги до 5 травня щорічно.

Кожному захиснику, який повернувся додому, треба звернутися в військкомат, написати заяву та подати вищезазначені документи . Якщо хтось не стоїть на обліку, то треба стати на облік, а потім здати заяву. Всі, хто ще продовжують служити – їм виплатять автоматично, бо цим питанням мають займатись в частинах. Тим, хто не здасть документи у військовий комісаріат – виплат не буде.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024