Члени українського товариства сліпих Шацького району обговорили свої проблеми

09 Лютого 2017, 16:00
1871

Наприкінці січня в залі засідань Шацької селищної ради відбулися загальні збори Любомльської ГМТПО у Шацькому районі, які провів голова правління Любомльської ГМТПО УТОС Ігор Мороз.

Участь у них також взяли Костянтин Чесноков, Сергій Кужель, заступник голови Шацької райдержадміністрації, Ольга Сахарук, керуюча справами Шацької районної ради, Наталія Балик, головний спеціаліст Пенсійного Фонду в Шацькому районі, Людмила Гірич, заступник начальника управління - начальник відділу у справах інвалідів, ветеранів війни та праці, персоніфікованого обліку і пільг соціального захисту населення Шацької РДА. 

В першу чергу, присутні заслухали інформацію Олександра Мороза про зміну назви товариства та про реєстрацію його статуту. Докладно роз’яснила членам товариства про нарахування та призначення пенсій, надбавок до пенсійних виплат та зміни у законодавстві, які стосуються пенсій, Наталія Балик.

Не стоїть осторонь проблем незрячих і районне управління соціального захисту населення. Як розповіла Людмила Гірич, у 2016 році члени УТОСу отримали плеєри і запросили інвалідів зору навідатись в управління соціального захисту населення для звірки термінів отримання тифлозасобів та оформлення нових заяв на тифлозасоби, путівки на санаторно-курортне лікування, ортопедичне взуття. У Луцьку, в реабілітаційному центрі, 2 рази на рік, залежно від діагнозу та ступеня важкості хвороби можна пройти курс реабілітації. В управління соціального захисту населення можна отримати направлення на навчання.

Члени УТОСу попросили також організувати санітарні кімнати (душова) для маломобільних груп людей та скласти графік їхнього відвідування для забезпечення мінімальних потреб в санітарній гігієні. Просили також встановити в селищі лавочки для відпочинку (біля Районного Будинку культури, у сквері біля пам’ятника Т.Шевченка).

Ольга Сахарук розповіла про впровадження медичної реформи в Шацькому районі, роботу дитячого та терапевтичного відділень, використання порожніх приміщень, що є на території району.

В свою чергу, Костянтин Чесноков подякував керівництву району за розвиток інфраструктури, за все більшу кількість освітлених вулиць в темну пору доби, за ремонт тротуарів, дорожні розмітки. Серед зауважень – зробити зупинку на вимогу біля нового кладовища. Представник  влади пообіцяли, що в своїй роботі будуть враховувати побажання незрячих.

Віта Шепеля

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39