Аматори Шацького міського Будинку культури присвятили концерт Лесі Українці

01 Березня 2020, 13:00
Творчий звіт у Шацькому МБК 3163
Творчий звіт у Шацькому МБК

На Шаччині розпочалися творчі звіти аматорських колективів та окремих виконавців, присвячені 150-й річниці з дня народження Лесі Українки.

23 лютого свої багаті творчі надбання демонстрували на сцені аматори Шацького міського будинку культури (директорка Ніна Вирович) – пише газета «Новий погляд+».

Глядачів вразила виставка декоративно-прикладного  мистецтва, експонати якої були розміщені на стінах залу: старовинні рушники і вишиті картини, деяким з яких по 100 і більше років. Невмирущу творчість Лесі Українки представляла літературна експозиція, окрасою якої став великий вишитий портрет поетки.

Завідувачка Шацької міської бібліотеки-філії Надія Карасюк впродовж усього заходу знайомила глядачів з найяскравішими подіями з життя відомої волинянки, хворої, проте надзвичайно талановитої і сильної духом. На великому екрані з’являлися світлини близьких для Лариси Косач людей, змінювали одна одну сторінки з описом почуття кохання, болю, страждання, процесу творчості.

1

 

Зачарували поетичними рядками твору «Як дитиною бувало…» Аня Хомяк, мелодіями українських пісень – солістка Оксана Цвинкилевич, дуети у складі Ніни Вирович і Галини Хомяк, Соломії і Тетяни Яковчуків, народний ансамбль «Молодички», учні місцевої школи. Ожили на сцені оспівані в «Лісовій пісні» герої Мавка і Лукаш, роль яких зіграли в зворушливій інсценізації Оксана Цвинкилевич та Іван Мелюх.

Учасників творчого звіту глядачі проводжали зі сцени оплесками.

За видовищне дійство, гарний настрій і позитивні емоції подякували аматорам Людмила Цевух, в. о. голови Шацької селищної ради, та Анатолій Павлей, головний спеціаліст гуманітарного відділу Шацької ОТГ.

Директорка Шацького районного будинку культури Валентина Ханзерук відзначила високу виконавську майстерність учасників художньої самодіяльності, висловила вдячність за чудове представлення свого творчого доробку і побажала успіхів у подальшій роботі.  Зі слів Валентини Віталіївни, творчі звіти в установах культури Шаччини триватимуть до травня, а районне мистецьке свято відбудеться в червні.

Читайте також: Як у Шацькому міському будинку культури Масницю святкували

2

2

1

3

3

2

3

2

2

2

1

2

2

2

2

2

2

2

2

5

Мирослава ЦЮП’ЯХ

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024