Олександр Кватирко провів на Шаччині виїзний прийом громадян

01 Березня 2020, 09:40
Начальник управління зустрівся з атовцями району 3521
Начальник управління зустрівся з атовцями району

Зустріч начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка з керівництвом та активом громад  Шацького району відбулася в п'ятницю, 28 лютого, у ДП «Шацьке УДЛГ».

Про це інформують у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Що виявилося в підсумку. Оптимізму на місцях, на жаль, небагато. Відчувається дисонанс. З одного боку – у бік лісівників постійні жорсткі звинувачення через вирубування лісу. З іншого – у громадах є величезна потреба в коштах, які лісгоспи сплачують податками.

ДП «Шацьке УДЛГ» за рік у місцеві бюджети сплатило 3,7 мільйона гривень. Керівництво району, сільські голови знають про ситуацію із непогодженням лімітів на рубки. Усвідомлюють, що це потягне за собою зниження надходжень у казну громади. Запитують поради, як правильно діяти у ситуації. Зазначають, що готові письмово звертатися на будь-який рівень, щоб влада звернула увагу на поки ще державну лісову галузь.

Відповідаючи на непрості питання під час особистого прийому, Олександр Кватирко наголошував: ми віримо у позитивні зміни, робимо все можливе.

Протягом останніх років серед іншого волинські лісівники ставили у пріоритет соціальні проекти – створення зелених зон, будівництво дитячих майданчиків. Спільно з активними громадами шукали можливості. Зроблено багато. Щось планується навіть на цей рік. Приємно, що Шаччина зі своїм туристичним потенціалом дуже активізувалася у цьому напрямку. На жаль, далеко не всі проекти громад цього року вдасться підтримати.

На цьому наголошував начальник управління, відповідаючи на прохання та запитання сільських голів.


 

«Чи розумієте, що таким чином ми просто відпускаємо наших людей за кордон?» – запитав керівник приватного підприємства Іван Оліферчук, коли зайшла розмова про нові умови на ринку деревини.

1


 

«Я вже 5-й термін працюю на посаді голови. Можу порівняти. Лісівники ніколи раніше не були такими соціально відповідальними. Ніколи раніше у громаді люди так не потребували вашої підтримки. Села Любомльського та Шацького районів не газифіковані взагалі. Забезпечення паливом за доступними цінами для наших мешканців – надважливі питання», – наголошував голова Самійличівської сільської ради Олександр Кусько.


 

Директор Шацького лісового коледжу Ігор Жмурко розповідав про заплановане реформування закладу. Добре, якщо дійсно буде акцент на робітничі спеціальності. Галузі потрібні кваліфіковані спеціалісти, зі свого боку лісівники готові надати практичну базу.


 

Голова районної ради Сергій Карпук розповів про налагодження комунікації із закордонними партнерами. Олександр Кватирко зазначив, що з боку лісівників буде зроблено все, щоб наші студенти та вихованці шкільних лісництв мали можливість отримувати європейський досвід.


 

В.о. голови Шацької селищної ради Людмила Цевух завжди дякує за підтримку, має нові ідеї – співпраця лісгоспу та громади тут дуже результативна. Директор підприємства Андрій Самолюк своїми справами доводить, що вміє знайти з активом громади спільну мову.

Завершальним був візит спілки ветеранів АТО Шацького району.

Учора була третя річниця від дня загибелі 23-річного Героя із Шацька Сергія Мокренка. Біля його могили вранці відбулася панахида.


 

Голова спілки Ярослав Сацюк розповідав про те, що немає можливостей і способів виправити хоча б щось чи полегшити біль рідних. Але є дрібні речі, які ми таки можемо робити. Як от ні в якому разі не допускати, щоб таким сім’ям доводилося просити про свої першочергові потреби. Питання надання дров паливних родинам загиблих у необхідній кількості Олександр Кватирко пообіцяв взяти під особистий контроль. Позиція директорів лісгоспів та колективу у цьому питанні також однозначна.

Запланована тригодинна зустріч вийшла далеко за часові рамки.

«Це не втомлює. Вдячність людей приємна, конструктивна критика потрібна. Тож не зупиняємося», – підсумував Олександр Кватирко.


 

Коментарі
01 Березня 2020, 18:44
Я привіз воду у Світязь. І самокат карпучку, бо дуже на гончарука подібний.
01 Березня 2020, 23:36
А шо ти Сашко приїхав на ничку, в районі до тебе дуже багато запитань?Чи ти боїшся шо тобі знищений нанівець ліс вилізе боком?Чи ти боїшся шо тебе виграють за лохини?Правильно боїшся,бо ти і тобі подібні дуже швидко зрозумієш різницю,від розкішного буття,до звичайої баланди.
02 Березня 2020, 21:30
Да подумайте ще як забрать кисень від простих людей
03 Березня 2020, 04:35
Кватирко Оліферчук,подлец тракторист
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024