Інтерактивна мапа Укравтодору: на ями тепер можна поскаржитись онлайн

01 Березня 2020, 14:30
1466

Укравтодор презентував інтерактивну мапу доріг України  Її основним завданням є надання актуальної та достовірної інформації про ключові логістичні артерії України — дороги державного значення.

Завдяки мапі можна оперативно сповіщати Укравтодор про наявні проблеми, відслідковувати рух техніки та роботу підрядників з утримання доріг.

Окремо на мапі відображаються нещодавно відремонтовані ділянки, актуальні та перспективні ремонти. 

«У нас 45 тисяч кілометрів доріг, їх обслуговують десятки підрядних організацій. Таку кількість кілометрів дуже важко самостійно контролювати. Тому ми зробили такий інструмент як інтерактивна карта, за допомогою якої люди зможуть залишати скарги. А підрядники нашої служби отримуватимуть цю інформацію», – сказав голова «Укравтодору» Олександр Кубраков під час презентації інтерактивної карти.

За його словами, система працює в тестовому режимі, вже отримано перші 400 скарг з фотографіями проблемних ділянок доріг, і на них вже відреагували служби з підрядних організацій. Кубраков зазначив, що час реакції на скаргу залежить від проблеми. Якщо це ремонт дороги, то буде потрібно більше часу, якщо це питання сміття на узбіччі - то набагато менше часу.

Мапа має 3 публічні модулі:

- звернення;

- ремонти;

- утримання доріг.

«Принцип роботи модулів доволі простий. Громадянин їде автомобільною дорогою — у процесі руху у нього виникають питання. Наприклад, відсутнє освітлення, сміття на узбіччі, вибоїна, перешкода руху тощо. Тепер він має можливість з допомогою браузера напряму звертатися до Укравтодору. Звернення потрапить до диспетчера, а громадянин надалі зможе відстежувати статус його опрацювання і виконання», – розповідає Директор ДП «Укрдорзв'язок» Вадим Горюшко.

Посилання на мапу: https://map.ukravtodor.gov.ua/?fbclid=IwAR3z4va4WVa6Znfe2fodzXG8dVMbWMG9rgc82L-NDaQ5vBP7KAp9KjNO-uI

Коментарі
01 Березня 2020, 19:02
Допоможи собі сам!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39