Держгеокадастр виділяв земельні ділянки навіть у прибережній зоні озера Світязь

08 Лютого 2017, 16:00
3069

Головне управління Державної служби геодезії, картографії та кадастру у Волинській області здійснює розподіл земель із систематичним порушенням законодавства.

Про це в коментарі журналістам 8 лютого заявила народний депутат Ірина Констанкевич, - повідомляють Волинські новини з посиланням на прес-службу волинського УКРОПу.

«До мене як до народного депутата впродовж минулого року надійшло чимало звернень стосовно розподілу земель: про те, що не враховуються інтереси громад, що чиновники йдуть на численні зловживання. Ця ситуація типова для всієї області. І це свідчить про те, що начальник управління Василь Василенко свідомо йде на такі правопорушення і не дослухається до людей», – сказала Ірина Констанкевич.

Слід зазначити, що Василь Василенко очолював головне управління Держгеокадастру ще за часів Януковича, однак не був звільнений за законом про очищення влади. У 2014-2015 роках суд задовольнив 8 позовів проти управління, яке, зокрема, виділило 44 га земель сільгосппризначення підставним особам. Серед типових порушень, які допускала установа, – відсутність погодження виділення земель, що розташовані поза межами сіл і селищ, з радами цих населених пунктів, як того вимагає закон. Часто землі виділялися людям, які не є мешканцями не те що сіл чи селищ, розташованих поруч, а й навіть області. Крім того, нарізалися ділянки в прибережній зоні озера Світязь, а також землі, на яких, за попередніми даними, виявлені поклади бурштину.

 

«Виділення земель відбувається без погодження. Це таємниця за сімома замками. Ниточки ведуть до Києва», – зазначила народний депутат.


Крім того, очільник головного управління Держгеокадастру на Волині активно усуває з ринку компанії, що займаються виготовленням землевпорядної документації та проводять оцінку землі. А неналежне ставлення чиновника до інвентаризації земель сільськогосподарського призначення призвело до того, що 9,3 тис. га угідь не були надані в користування та поросли чагарниками, розповіла Ірина Констанкевич.

Політик також повідомила, що під час останньої сесії Волинська обласна рада звернулася до міністра агрополітики Тараса Кутового з пропозицією звільнити Василя Василенка із займаної посади. «В обласній раді представлені різні фракції, але цього разу всі були одностайними в тому, що це беззаконня необхідно припинити і надати правову оцінку діям керівника Волинського обласного управління Держгеокадастру», – наголосила Ірина Констанкевич.

Зі свого боку, представниця УКРОПу має намір звернутися з цього питання до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, Генерального прокурора України та НАБУ.

Коментарі
08 Лютого 2017, 21:10
де позовм від райдержадміністраціЇ ЇселищноЇ сільських рад?ЧОМУ НІХТО З ЧИНОВНИКІВ НЕ ПОДАЄ В СУД НА ГЕОКАДАСТР БО ВОНИ ПРИЧЕТНІ ДО ТАБЛИЧКИ ДІЛЕННЯ ЧИ МОЖЕ НЕ ТАК?
08 Лютого 2017, 23:39
то де ж позови віннічука цвида кушніра
09 Лютого 2017, 11:21
В карманах - дрібними банкнотами
09 Лютого 2017, 18:30
якщо в шацькому райони немае нормапьних людей то давайте прривеземо голосуй агитуй за кого знаеш
11 Лютого 2017, 17:35
ЗАЄЦЬ ВЖЕ БУВ
11 Лютого 2017, 17:36
ЧИМ ТУПІШЕ КЕРІВНИЦТВО РАЙОНУ ТИМ КРАЩЕ КРАСТИ ЗЕМЛЮ
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром