Три роки від дня загибелі: в Шацьку вшанували пам'ять воїна Сергія Мокренка

28 Лютого 2020, 13:00
4765

В річницю загибелі на російсько-українській війні воїна з Шацька Сергія Мокренка біля його могили відбулася панахида .

Три роки тому, 28 лютого, в бою на Світлодарській дузі (Донецька область) загинув 23-річний боєць 54-ї окремої механізованої бригади Сергій Мокренко. Щоб вшанувати пам'ять героя, до його могили на шацькому кладовищі прийшли рідні, друзі, знайомі з Шацька і Любомля, а також побратими, представники районної і селищної влади та працівники військкомату.

Протоієрей Роман Скірак, настоятель парафії святого Архістратига Михаїла ПЦУ смт Шацьк, відправив поминальну службу, помолившись за душу вбитого захисника України.

Теплі спогади про життєрадісного Сергія, мужнього воїна і палкого патріота, а також слова співчуття рідним линули з вуст учасників АТО Йосипа Матковського та Анатолія Оксентюка, першого заступника голови Шацької РДА Віктора Плейтуха, начальника відділення забезпечення Шацького районного військкомату Василя Матвійчука.

Не могла втриматися від сліз мама героя Любов Буз. Заспокоюючи її, атовці просили витерти сльози і відпустити сина. «Неможливо. Цей біль на все життя...» – зазначила згорьована мати. Вона подякувала всім за пам'ять про сина, за підтримку і побажала, щоб якнайшвидше закінчилася війна, котра забирає гідних синів і доньок України.

До підніжжя могили присутні поклали живі квіти, поставили запалені свічки і лампадки.

Читайте також:

У День Гідності та Свободи в Шацьку вшанували пам’ять активіста Майдану та Героя війни

Мама загиблого Героя з Шацька посадила у Луцьку дерево в пам'ять про сина

1

1

1

2

Коментарі
29 Лютого 2020, 11:57
жаль що живих атовців так не шанують.вже як загине.то на тобі медаль.на тобі те се.а коли людина відслужила.і жива повернулась .то в маршрутках і не тільки дивляться з призирством .
01 Березня 2020, 18:58
Всім атовцям безвіз в Америку, чи хоча б у Канаду!
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024