Кватирко на Водохреще в ополонці не купався, а робив звіт, - офіційна позиція управління лісового господарства щодо скандалу зі зрубаними соснами

08 Лютого 2017, 11:50
4068

На електронну адресу видання Район.Шацьк надійшов лист від прес-служби Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства як відповідь на опублікований на сайті 6 лютого матеріал  "Феномен керівника лісової галузі: кримінал, неугодні та заохочення підлабузництва".

Звернення, в якому керівництво волинських лісівників оприлюднює свою офіційну позицію і спростовує звинувачення, подаємо без змін.

Шановні колеги!

Щодо інформації за підписом першого заступника голови обласної ради Олександра Пирожика, яка 6 лютого була опублікована Вашим виданням, звертаємося з офіційним зверненням, яке просимо оприлюднити.

Досі ми толерантно ставилися до заяв, які містять «недостовірну чи таку, що формує завідомо негативне сприйняття читачами керівництва ВОУЛМГ, інформацію, яка розповсюджувалися політичною партією «Свобода», активістами відділу протидії корупції Волинського відділення Громадського об’єднання «Об’єднання ветеранів розвідки України».

Проте через політичні ігри нині вже відбувається дискредитація не лише безпосередньо начальника управління Олександра Кватирка, а загалом лісової галузі та багатотисячного колективу лісівників Волині. Своїми діями ці особи перебрали на себе функцію правоохоронних та контролюючих органів, при цьому спираючись лише на власні судження, а не документально підтверджені факти.

Ми переконливо просимо представників засобів масової інформації, громадських активістів не розпалювати конфліктів та негативних настроїв у суспільстві, розповсюджуючи неперевірені дані чи інформацію з посиланням на неофіційні джерела. Маємо розуміти, що кожен такий факт може розцінюватися як порушення гарантованих Конституцією прав на захист честі та ділової репутації.

Оскільки кожного четвертого лісівника Волині назвали порушником, а на загал озвучено суми зловживань та збитків, нанесених лісівниками, які не мають офіційного підтвердження (результати відповідей на офіційні запити, скеровані з цього приводу лісівниками, надамо після їх отримання), також звертаємо вашу  увагу: такими діями порушуються принципи Презумпції невинуватості та забезпечення доведеності вини – це правове положення, згідно з яким особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому законом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав чинності. До остаточного вирішення кримінальної справи й офіційного визнання особи винною у вчиненні злочину обвинувальним вироком суду з обвинуваченим не можна поводитись як із винним, а також публічно, у ЗМІ чи офіційних документах стверджувати, що він є злочинцем. Навіть у випадку, якщо особу затримано чи оголошено підозру, згідно з ч. 4 ст. 296 ЦК, ім'я фізичної особи може бути використане (обнародуване) лише у разі набрання законної сили обвинувальним вироком суду щодо неї.

Інформація, що отримана не із офіційних джерел, не є підтвердженою, не може бути використана для встановлення правового статусу особи і будуватись на припущеннях.

 

Щодо облаштування доріжки до місця  Водохрещенських купань  на озері Світязь

Місце для купання, відзняте громадськими активістами на озері Світязь 19 чи то 20 січня 2017 року, було облаштоване з ініціативи та власними силами колективу ДП «Шацьке УДЛГ» – за прикладом тих, які були зроблені місцевим населенням на озері Люцимер у смт Шацьк. Дане місце було зроблено для всіх, в першу чергу – жителів с. Світязь, які наслідують традицію купання на свято Водохреща. Місце обладнане  на території бази відпочинку Світязь, що через провулок з’єднує сільську вулицю та пляж.

Дерева, які були використані для облаштування доріжки, були взяті  з місць розчистки територій сільськогосподарського призначення, що самозаліснилися природним шляхом, і не належать до державного лісового фонду.

Така розчистка земель від самосівів проводиться з метою подальшого їх використання під сільгоспкультури. Роблять це власники  та орендарі  наділів. У  Шацькому  районі йде розчистка земель  між  селами  Положево і Плоске. Так  як   ці землі мали і мають сільськогосподарське  призначення, збитки за вирубку самосівних дерев чинним законодавством не передбачені.

Від керівника   ДП «Шацьке  УДЛГ» Самолюка А. було отримане   пояснення щодо облаштування доріжки.

Оскільки заяви осіб, які розповсюдили інформацію про начебто отримання керівником ДП «Шацьке УДЛГ»  натяку від начальника ВОУЛМГ Кватирка О.М. про його купання на Світязі  19 січня 2017 року знаходяться у площині фольклору – не можемо їх коментувати. Так само, як і стверджувати, чи спростовувати той факт, що керівник управління є привілейованою особою в уяві  режисерів та  вигодонабувачів даного фейку. Особливо з огляду на те, що навіть у дні великих християнських свят  посадові особи ВОУЛМГ були задіяні у підготовці річної звітності.

Також  повідомляємо, що притягнути керівника Шацького УДЛГ до відповідальності не можливо через відсутність складу  адмінправопорушення. Суму збитків обліковувати не можливо через невизначеність предмету збитків, завданих державному лісовому фонду. Сосни, які залишаються після розчистки самосівів, переважно складаються у купу власниками сільгоспземель. 

 

З повагою

прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства

Коментарі
08 Лютого 2017, 14:23
Кватирко звільни прес-службу. Бо після такої відповіді питань ще більше
08 Лютого 2017, 14:35
місце для купання жителі с Світязь облаштували біля монастиря і досить брехати
08 Лютого 2017, 14:51
Тільки розстріл поможе!
08 Лютого 2017, 15:06
А стола якого накрили в Піща для Кватирка ще 5 днів Самолюк і Смічик доїдали
08 Лютого 2017, 15:11
Та розстріляти б тебе біля тих сосен. БРЕХЛО
08 Лютого 2017, 16:06
Нема слів! Як може таку брехню лити державна установа!!!
08 Лютого 2017, 20:10
Я , все знаю.Очевидно , що Самолюк і Смідчик вирішили прогнутись , як говориться лизнути Кватирку.Получилась глупота.Що з цим робити і Кватирко не знає.Одним словом застав дурня ...то лоба розібє.Для правохоронців робота Є. Побачим як зреагують.Всетаки новий керівник.Тих дво придурків треба звільнити,напруга в громоді може трошки спаде.
08 Лютого 2017, 22:54
хлопці-дівчата, дякую за суперові коментарі, так цікаво,стільки нового! о це я розумію- інформацію в маси!!!<br/>А за ту доріжку ініціатори мають бути &quot;поощрєні&quot;, - клоуни!, що за дуже, то не здрово!!!
08 Лютого 2017, 23:00
Щодо того, шановна прес-служба воулмг, що сосни були зрубані на території земель сг призначення, то почитайте постанову кму 665 пункт 2.
09 Лютого 2017, 14:28
Народе волелюбний мій,<br/>ми на землі живем своїй.<br/>Коріння наше з давнини<br/>іще з Трипілля глибини.<br/>.<br/>Віки за нами і літа:<br/>славетна Хортиця свята,,<br/>боями пройдені дороги,<br/>довгі шляхи до перемоги.<br/><br/>В степах могили і кургани,<br/>козацькі шаблі й отамани.<br/>В серцях є то, що не вмирає,<br/>от тільки правди в нас немає.<br/><br/>Ми працьовиті, неледачі,<br/>Господь дав розум нам і вдачу.<br/>То чого ж, браття-українці,<br/>волю диктують нам чужинці?<br/><br/>Ми мовчимо, а нас вбивають,<br/>за правду в тюрмах розпинають.<br/>Чужого слухаєм, шануєм,<br/>свого не бачим і не чуєм.<br/><br/>На Схід і Захід розділили...<br/>Дай Боже українцям сили,<br/>братерства, мудрості й терпіння<br/>наше у єдності спасіння!<br/><br/>В єдиній мові калиновій,<br/>в сім*ї великій, вольній новій.<br/>Отямтесь, браття-українці,<br/>бо згинем, згинем поодинці...<br/>(Соломія Українець)
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024