Водій відмовив учаснику АТО у безкоштовному проїзді: «Держава вам і так забагато дає»

07 Лютого 2017, 15:00
6103

Водій маршрутки «Луцьк- санаторій «Лісова пісня» відмовив учаснику бойових дій із села Вілиця Шацького району у безкоштовному проїзді.

Інцидент трапився у вівторок, 7 лютого, в місті Луцьк. Уродженець Вілиці, а нині житель обласного центру В’ячеслав Борсук планував доїхати до Шацька і чекав на маршрутку на зупинці біля хлібозаводу. Транспорт на вимогу атовця зупинився. Проте коли В’ячеслав показав водієві посвідчення учасника бойових дій, останній сказав з питань безкоштовного проїзду звертатися в касу автостанції, наголосивши при цьому, що вільних місць немає.

Учасника АТО його слова не переконали, оскільки він бачив, що вільні місця таки були. Незважаючи на протест водія, В’ячеслав сів у маршрутку.

В Шацьку до автостанції вийшли місцеві атовці-ветерани, аби зафіксувати порушення прав учасників АТО на пільговий проїзд. Активісти записали номер маршрутки, дізналися ім’я та прізвище перевізника, а також викликали поліцію.


 

Вдалося їм порозмовляти і з водієм, який не лише не визнав своєї вини, а й дорікнув В’ячеславу: «Держава вам і так забагато дає, а нам ніхто не виплачує компенсації».

В’ячеслав Борсук рік відслужив по мобілізації – в 36-й бригаді морської піхоти і сапером у групі інженерного забезпечення, зараз уже 6 місяців проходить контрактну військову службу в 14- й окремій механізованій бригаді.

-Коли я проходив реабілітацію у Львові, то з Шацька мусив повністю проплачувати проїзд. А от зі Львова до Шацька завжди їхав безкоштовно. Показував посвідчення учасника бойових дій, після чого мені видавали квиток, проте грошей за нього не брали, - обурюється волинськими порядками атовець.

 

1

Підтримав побратима Ярослав Крат, голова громадської організації «Ветерани АТО Шацького району». З його слів, водій повинен був запропонувати учаснику АТО взяти квиток на пільговий проїзд на найближчій, скажімо, Ковельській, автостанції, проте перевізник цього не зробив.

-Проблема стоїть дуже гостро не лише в Шацькому районі, а й по всій області. Держава гарантує захисникам право на безкоштовний проїзд, а в реальному житті бійці стикаються з хамством водіїв і кричущим беззаконням, - зауважив Ярослав Крат, наголосивши, що шацькі атовці зроблять усе можливе, щоб принаймні на території району такі випадки більше не повторилися.

Мирослава Цюп’ях 


 

Коментарі
07 Лютого 2017, 17:48
перевізник не держава а підприемець ніхто йому не поверне за пільговиків...
07 Лютого 2017, 17:54
згідно закону гроші реальні повинні давати на проізд місцеві бюджети......авони розкрадають
07 Лютого 2017, 18:12
А де людський фактор, зрештою, повага до тих, хто ризикував життям заради нашого благополуччя? На кого ми перетворюємось?Люди зхаменімось!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
07 Лютого 2017, 18:18
Я свідок події. Водій прикриваючи свою хамську поведінку, заявив про те, що він теж атовець,але не підтвердив свої слова документами. То приписав собі славу і подвиг інших. Обурює не ставлення держави до нас а впершу чергу людей, хто не бачив справжнього жахіття цих подій.
07 Лютого 2017, 18:21
Ніяка держава і ніякі гроші тут не допоможуть. Просто треба бути людиною.
07 Лютого 2017, 18:28
чому водії не видають квитків в салоні, адже вони їх мають.
07 Лютого 2017, 19:07
Та невже той водій збідніє Може краще хай би сам в тих окопах під пострілами побув Той що що не буде компенсації-це невеликий персональний вклад в свободу
07 Лютого 2017, 21:43
пани шарикові! душіть всіх водіів іперевізників! а держава вам компенсуе!!!
07 Лютого 2017, 21:52
1 Я так розумую що водій всеж таки надав послугу безкоштовного проїзду<br/>2 Зауваження водія щодо відсутності білету на безкштовний проїзд з каси автостанції який включає обовязковий страховий платіж є правильним <br/>3 Водії та перевізники дійсно жодної копійки компенсації за пільговий проїзд не отримують всі перевезення виконують за власні кошти <br/>4 Шановні я був свідком цього інциденту та не учасники АТО а кончені ви гопніки обзивати водія який привіз тебе в Шацьк з Луцька безкоштовно жтрним хряком вибач ти прийшов в його автобус а не він до тебе до дому прозтягати руки в пятьох до одного супер<br/>5 Якщо ви такі круті то зберіть свої спілки добийтеся від держави щоб вона виділяла кошти на пільговий проїзд і не буде конфліктів, що слабо проще руки до воді простягати та жирним хряком називати<br/>6 Добре що у водія був відео регістратор надіюсь скоро побачити відео в Ютубі про це бидло
07 Лютого 2017, 22:13
я без компенсацій перевожу сімі загиблих. воінів ато. інвалідів . учасниківвв. інвалідів 1-3 гр. ніколи ще подяки від них не чув. Вони що не розуміють щоце не держава надае ім послуги. я не держава я приватна особа...якпродавець як перукар ...аможе нас вже хватить розпинати! вирішуйте питання в місцевих адміністраціях_так само дружно як напали на водія!
07 Лютого 2017, 22:16
якщо ти побув
07 Лютого 2017, 22:16
якщо ти побув
07 Лютого 2017, 22:27
а навіщо міліцію викликали водій хіба побив пасажира
07 Лютого 2017, 22:36
А він точно воював ???<br/>Чи може в третій лінії відсидівся...<br/>Той, що воював, на підмогу ще пятьох не кличе. А ображати водія - це не гарно і не личить воїну.<br/>Є багато інших способів вирішувати такі питання.
07 Лютого 2017, 22:38
а якби утих братків зброя була б, то співчуваючі раділи б мабуть....
07 Лютого 2017, 22:41
пане водій я вибачаюсь але ви взагалі з держави отримуєте свою компенсацію не через рік а більше
07 Лютого 2017, 22:43
Раз він і зараз проходить службу в 14-й бригаді, значить йому не дуже страшна та війна, як розписують &quot;жахіття&quot;. Для кого це було жахіття, той вже десь подалі від тих берців і від тих спогадів про жах. А чому в нас вже так забули про чорнобильців, афганців, які теж, ризикуючи життям, виконували певні обо'язки? Нехай всі виходять і вимагають все, що їм належить. Цікаво, якби, наприклад, до якогось із отих шацьких активістів влітку приїхала родина, скажімо, чорнобильця, чи навіть якогось атошника, з зовсім іншої бригади і &quot;хвилі мобілізації&quot;, і попросила тиждень безкоштовно пожити, в самий розпал сезону, яка б була відповідь?
07 Лютого 2017, 22:52
пані я так розумію що вас цікавить чорнобиль ане ато
07 Лютого 2017, 22:53
пані я так розумію що вас цікавить чорнобиль ане ато
07 Лютого 2017, 22:53
Я була свідком цього інциденту..я повністю на стороні водія,він довіз безкоштовно учасника до Шацька,а на те його чекало п'ятеро чоловіків,які почали йому погрожувати і розпускати руки,та ще й обзивати шофера..називаючи себе також учасниками Ато..хоча не один із зних ніякого посвідчення не показав для водія...який так само виконував свою нелегку роботу...люди давайте будемо добрішими один до одного,і поважати..
07 Лютого 2017, 23:03
Була свідком і чула що хамили водієві саме друзі атовця. Він проїхав безкоштовно! В чому проблема?
07 Лютого 2017, 23:10
побратими якими миб небули давайте залишимся просто людьми
07 Лютого 2017, 23:21
Дуже грамотні коментатори. Знають закони. Проте трактують ситуацію виключно через призму грошей. А бракує вам всього-навсього людяності. Подяки хочуть перевізники? Бог бачить, віддячить. І не дай Бог вам усім пройти через те пекло, в якому був Вячеслав, пережити хоч дещицю того, що пережив він на війні. НА ВІЙНІ, ПРО ЯКУ ВИ ЗНАЄТЕ ТІЛЬКИ З ЕКРАНІВ ТЕЛЕВІЗОРІВ. І зіткнутися в мирному житті з такою зневагою і приниженням. Держава недолуга - не забезпечує фінансуванням перевізників? Так будьте вищі за недолугу державу. Людьми будьте!! Не їздять атовці щодня групами. Якщо одного провезете безкоштовно - дякуйте Богу, що послав вам можливість зробити добро.
08 Лютого 2017, 00:01
&lt;p&gt;Тобі друже повезло що Дорош карате не показав.Дорош дуже відомий герой війни,полковник цілий,воював десь під Краматорськом,їздив по блокпостах і вчив хлопців воювати пока не послали.За два тижні отримав дуже серйозний бойовий досвід що й доводив по барах с. Світязь-ДУРАКАМ СЛАВА&lt;/p&gt;
08 Лютого 2017, 00:07
Борсук воював це точно він просто легко заводиться або з бодуна був, а так нормальний пацан........
08 Лютого 2017, 06:47
Коли ти , сидиш в окопі ,зі зброєю в рука , не знаєш , що тебе жде замить , ти всім Українцям які сидять в типлі , і під бабиною юбкою, подобаєшся . Волонтері їсти привозять , всим допомагають , враження складається таке . Ти дурню воюй . Приїзджаєш додому , ти нафік нікому не потрібний.Думаєш , защо воював, защо хлопці гинуть, ті писакі , які захищають це чмо ,.....До речі у Львівській області ніколи білета не питають у АТОвців , люди завжди з порозумінням ставляться.Хлопці молодці , Крат Слава молодець ,бачу хлопців згуртовує.Дорош молодець ,зразу відгукнувя до речі завжди на допомогу приходить хоч і мент.Будьмо Українцями , підтримуймо один , одного СЛАВА УКРАЇНІ.
08 Лютого 2017, 10:32
Крат Борсук і ін. Вперед в адміністрацію!!! нехай виконуе закони!!!Відстаньте від перевізників!
08 Лютого 2017, 12:30
Молодці, атошники Шацька! Так разом і тримайтеся, бо разом ви - сила. Навчіть хамів-перевізників культури, бо чого-чого, а поваги до пасажирів у них ніколи не було. А розуміють вони тільки силу. Передасть третьому і четвертому, щоб вів себе чемно в Шацьку
08 Лютого 2017, 12:32
Ніяка адміністрація не допоможе, коли ти - відморозок
08 Лютого 2017, 13:13
Поліське бидло Хоче Їздити безкоштовно. А водій який заробляє копійки на тому маршруті повинен їх возити- пробухав десь там в донецку і вже учасник ато треба ще розібратися який він учасник, тих учасників зараз дуже багато
08 Лютого 2017, 13:16
Так іди і ти на Донбас побухай півтора року, а тоді приїдеш і послухаєш, як жирний хряк тебе розуму буде вчити. Не заробляєш - шукай другу роботу. Назвався перевізником - будь ним і законів дотримуйся, і про комфорт для пасажирів думай.
08 Лютого 2017, 13:19
Хлопці, та навчіть ви тих горе-шоферів, як поважати себе. Ну ви ж умієте. Немає на них управи ніякої
08 Лютого 2017, 13:44
Якщо мало платять водіям, ідіть в АТО, ще не пізно!
08 Лютого 2017, 16:52
1. В’ячеслав Борсук доїхав до смт.Шацьк тому, не дякуючи доброті водія, а через те, що не вийшов з автобуса на його вимогу. Попередньо він показував оригінал посвідчення УБД.<br/>2. Питання хто, де і як воював вирішувати не «диванним» аналітикам. Бажаючим можу надати копії посвідченьУБД хлопців, які брали участь в події і пропоную «розібратись», а ще краще – поїхати в ці райони і подивитись, як зручно там «бухати».<br/>3. Пільги призначають не АТОшники, тому добиватись їх фінансування ми не повинні.<br/>4. Якщо перевізники заробляють «копійки» і не зводять кінці з кінцями, нехай не беруть участь в тендерах на маршрут «Луцьк – Лісова пісня» (в якому багато конкурентів), а звертаються у військомати (є потреба в кваліфікованих кадрах).<br/>5. Ми і надалі плануємо «зустрічати» в Шацьку перевізників, які відмовляться безкоштовно перевозити учасників бойових дій.<br/><br/>P.S. Шановні ! Коли пишете відгуки, зважайте, що їх можуть читати хлопці, які зараз ТАМ, і як це вплине на їх морально- бойовий дух.
08 Лютого 2017, 17:42
Усі підприємці-перевізники беруть участь у конкурсах на обслуговування маршруту. Відповідно, вони зобов'язуються дотримуватись правил перевезення та надавати пільги пільговим категоріям. Якщо такі умови перевізника не влаштовують - будь-ласка, розривайте угоди і не лийте крокодилячі сльози.
08 Лютого 2017, 19:02
Ще хтось розраховує на державу? Де вона? Де той її захист, на який можете розраховувати? Відстоюйте свої права хто як може. АТОШНИКАМ - СЛАВА, ШАНА, ПОВАГА. Низький вам уклін за ваш подвиг!
08 Лютого 2017, 19:43
Ярослав Крат правду каже, водії немають ніякої поваги, поводять себе зухвало, незупиняються коли бачать військового у формі, повірте ми невинні що держава гарантує нам безоплатний проїзд, а гроші перевізникам за це неплатить, але ми терпіти зневагу перевізників до себе незбираємось, і якщо будуть продовжуватись такі випадки, ми будем реагувати більш радикально, але побратимів в обіду не дамо...СЛАВА УКРАЇНІ До АРТ ти напиши свій номер, тахтоти, я приїду і тобі поясню хто де пробухав, чи тільки вничку як гамнюк з помилками писати можеш...
08 Лютого 2017, 21:50
Молодець Славік.
08 Лютого 2017, 22:12
Класс комент.
09 Лютого 2017, 12:27
Мало дали водію.багато на себе бере.а в шацьку по башні получить,плакса.
09 Лютого 2017, 15:23
Водій - баба. Навіть при наявності &quot;хазяйства&quot; , яким трясе на водійському кріслі. У нього навіть не спрацювало почуттря чоловічої солідарності. Це не мужик , таких на фронті не треба. Здасть і підставить бо думає тільки про гроші. Хто їздить у транспорті часто ,знає , які є водії. А ви, дорогі шачани гордіться, що у вас є захисники , бо зароаз тут сепаратистів більше ніж на сході і моліть Бога , що ваші хати не бомблять і ваші діти спокійно сплять дякуючи тим хто стримує руйнацію країни ціною власного життя і здоров'я. Якщо там не були , то уявіть хоч на хвилину свої розгромлені статки. А хлопці на фронті - тримайтеся . Люди є різні і сво. теж.
09 Лютого 2017, 21:55
Можливо не по темі<br/>Кілька разів по дорозі з Луцька (різними маршрутками),&quot;зайнявши сидячу позицію&quot;, бо квитки брала в касі, була свідком того як у переповнену маршрутку не взяли дитину по посвідченню з багатодітної сімї (вимагаючи доплатити) і прйшлось доплачувати. Це було не сидяче, не стояче, це було висяче положення ( коли ти однією рукою за щось тримаєшся, а далі тебе тримає натовп).<br/>ПИТАННЯ: кому шкода щоб ця дитина підїхала стоячи &quot;на одній нозі&quot;? про якийсь комфорт мова не йде взагалі. Чи ВИ хочете сказати шофер в той день всю виручку чесно здав, я розумію, що пятниця не кожного дня , але людиною треба бути завжди!!!<br/>ЧИ В НАС ВЖЕ НЕ МАЄ БАТЬКІВСЬКИХ, БРАТЕРСЬКИХ ІНСТИНКТІВ???????<br/>Нам не треба Путіна і війни! Ми самі себе зїмо!
10 Лютого 2017, 17:56
200000 в любомлі влада виділила на канцтовари...на олівці і папір...А на проізд АТОвцям нема.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024