Шацьким гімназистам організували квест «Тест Білборда та кохання в Інтернеті»

25 Лютого 2020, 15:36
2408

Працівники Шацьких соцслужб провели для школярів між командами «Instagram» та «Telegram» змагання-квест.

Мережа Інтернет вже давно стала якоюсь частиною нашого повсякденного життя і важливо не стати її заручниками. Це стає ще одним із приводів подумати про найбільш вразливу групу інтернет-користувачів, йдеться на сторінці відділу соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді смт Шацьк у фейсбуці.

Аби ознайомити учнів із небезпеками, що можуть виникнути під час спілкування в Інтернеті, сформувати навички безпечного спілкування, а також дати уявлення про необхідні дії у разі підозри чи виникнення онлайн-грумінгу, працівники відділу соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Шацького району спільно з інспектором з ювенальної превенції провелит квест «Тест Білборда та кохання в Інтернеті» між командами «Instagram» та «Telegram» у 8 класі ОЗ НВК «ЗОШ I-III ст.–гімназія» смт. Шацьк.

Було коротко ознайомлено учнів з рекомендаціями білборд-тесту, тобто чи готові вони надсилати та публікувати в Інтернеті такі фото та відео, які вони готові побачити на великому плакаті біля стін навчального закладу.

Активний етап квесту розпочався з листа-історії дівчини, яка стала заручницею інтернет-кохання.

Прочитавши лист, учні об’єдналися у команди та почали шукати перше послання. Всього в ході квесту учні повинні були знайти 7 зашифрованих завдань. Із кожним посланням команда знаходить шматочок пазлу із буквою (з них утворилося слово «грумінг»). Разом із останнім посланням команда знаходить QR-посилання на відео. Зібравши пазл, команда має переглянути відео та заповнити бланк, який учні знаходять разом із останнім, сьомим посланням. Заповнений бланк є підтвердженням проходження квесту.

Наприкінці заходу було роздано інформаційні буклети «Безпечний інтернет», а також наголошено на відповідальнішому ставленні дітей до свого безпечного онлайн-спілкування.

1

1

1

1

1

1

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024