У Шацькій гімназії визначили найкращих читців поезії Тараса Шевченка

25 Лютого 2020, 11:36
3184

«Слава не поляже! Не поляже, а розкаже, що діялось в світі, чия правда, чия кривда і чиї ми діти» – ця фраза з поезії Тараса Шевченка стала лейтмотивом конкурсу читців у Шацькій школі-гімназії.

Кожний, хто звертається до творчості Т. Г. Шевченка, великого сина України, неминуче переконується, що його твори роблять людей кращими, ласкавішими, доброзичливішими, будять у серцях  благородні, великі почуття – пишуть у листі до редакції організатори конкурсу.

«Ми переконані, – писав Павло Грабовський, – що один спогад про подібних людей здатний звеличити і облагородити нашу душу. Без таких людей давним-давно зачерствіло б людське серце».

До Шевченкової криниці звертаються письменники як до джерела естетичної краси й мистецького натхнення. Справді, життя і творчість великого Кобзаря є для нас своєрідним моральним кодексом.

Тому традиційно у лютому проводиться конкурс юних читців поезій Тараса Шевченка з метою виявлення та підтримки творчо обдарованої учнівської молоді, сприяння розкриттю таланту і прищеплення любові до рідної мови та літератури, формування патріотичних почуттів засобами літературного слова.

20 лютого такий конкурс відбувся в ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк.

Найкращими читцями поезій Тараса Шевченка журі визначило таких учнів: Сад Тетяну, ученицю 5 класу, с. Пехи (вчитель Верчук В.В.), Федину Тамілу, ученицю 6 класу (учитель Штандер Г. А.), Положевець Богдану, ученицю 9 класу (учитель Штандер Г. А).

В гімназії привітали переможців, які будуть захищати навчальний заклад і на районному конкурсі, та побажали їм успіхів і майбутніх перемог.

Читайте також: У Шацьку обрали найкращих декламаторів поезії Лесі Українки

1

1

2

3

 

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром