На програму «Власний дім» в бюджеті Шацького району заклали 25 тисяч гривень

21 Лютого 2020, 10:05
На програму «Власний дім» в бюджеті Шацького району заклали 25 тисяч гривень 2164
На програму «Власний дім» в бюджеті Шацького району заклали 25 тисяч гривень

На профільній комісії Шацької районної ради розглядали питання реалізації програми індивідуального житлового будівництва «Власний дім».

Про це депутатам розповіла Ольга Романська, начальниця відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури Шацької районної державної адміністрації, йдеться на сторінці Шацької райради у фейсбук.

У 2019 році з районного бюджету на виконання Програми виділили 22 тисячі гривень, в тому числі на надання кредитів: із загального фонду – 13 тисяч гривень, із спеціального фонду (кошти від погашення кредитів) – 7 тисяч гривень, та із загального фонду 2 тисячі гривень на обслуговування кредитів.

Протягом 2019 року до комісії надійшла одна заява щодо виділення кредиту на добудову житлового будинку. На засіданні комісії прийняли рішення задовольнити звернення забудовника та включити в список забудовників для отримання кредиту з обласного Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім». На фінансування Програми у 2020 році в районному бюджеті передбачено кошти в сумі 25 тисяч гривень, в тому числі 15 тисяч гривень – кошти загального фонду, 10 тисяч гривень – кошти спеціального фонду.

Нагадаємо, що фінансова підтримка індивідуальним забудовникам надається довгостроковими кредитами терміном до 20 років, а молодим сім’ям, неповним сім’ям (де батькам до 35 років) на термін до 30 років, під 3% річних. Багатодітні сім’ї звільняються від сплати відсотків.

Індивідуальні забудовники, яким надаватиметься кредит, визначаються обласним Фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на підставі списку сільських забудовників на отримання кредиту поданого райдержадміністрацією. Кошти фонду формуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

Сума кредиту визначається Фондом з урахуванням платоспроможності позичальника і не може перевищувати граничного розміру кредиту в сумі 300 тисяч грн. – для спорудження нового житлового будинку, 150 тисяч грн. – для реконструкції житлового будинку або для добудови незавершеного будівництва; 200 тисяч грн. – для придбання житла та 50 тисяч гривень для спорудження інженерних мереж та підключення їх до існуючих комунікацій.

Позичальниками кредитів за рахунок кредитних ресурсів Фонду можуть бути громадяни України, які постійно проживають (або переселилися для постійного проживання), будують об’єкти кредитування в сільській місцевості і працюють в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях сільського господарства, в особистих селянських господарствах, інших господарських формуваннях, що функціонують у сільській місцевості, соціальній сфері села, а також на підприємствах, в установах та організаціях переробних і обслуговуючих галузей агропромислового комплексу, навчальних закладах, закладах культури та охорони здоров’я, розташованих у межах району, власники садиб «зеленого туризму», а також учасники АТО та громадяни України, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб.

У першочерговому порядку кредит надається індивідуальним забудовникам для завершення раніше розпочатого будівництва, молодим спеціалістам, учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам.

Перелік позичальників формується місцевою комісією по відбору претендентів на отримання кредиту по районній Програмі підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» у Шацькому районі на 2018-2020 роки на підставі заяв позичальників. Склад комісії затверджено розпорядженням голови райдержадміністрації №56 від 18.03.2019 року.

Читайте також: На дорозі біля Положева хочуть встановити ще одну зупинку

Системи водопостачання Шаччини потребують капітального ремонту

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром