Який податок на нерухомість та землю будуть сплачувати шачани за 2017 рік

06 Лютого 2017, 10:10
2434

У Шацькій селищній раді змінили ставки податку на нерухомість та землю.

У зв’язку зі змінами в законодавстві (збільшення мінімальної заробітної плати вдвічі) депутати Шацької селищної ради на черговій сесії ухвалили рішення про зменшення відповідно вдвічі розміру ставок податку для фізичних осіб-підприємців, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, які прив’язані до розміру мінімальної заробітної плати, а також ставки земельного податку.

Щоправда, розмір податку на землю сільськогосподарського призначення був підвищений на рівні держави, тобто сільські, селищні та міські ради мають встановлювати ставку податку на землі сільськогосподарського призначення – не менше 0,3%, але не більше 1% від нормативно грошової оцінки. Рішення селищної ради – встановити земельний податок на землі сільськогосподарського призначення в мінімальному розмірі – 0,3%, що приблизно становитиме 45 грн. за гектар.

Староста Іван Гінчук спрогнозував, що таке підвищення податку, хоч воно і є мінімальним, спровокує незадоволення людей у селах, які мають по декілька гектарів паїв та живуть з того, що їх обробляють. Але селищна рада тут безсила: податок встановили мінімальний.

Той, хто має земельні ділянки під індивідуальне дачне будівництво на території об’єднаної громади Шацька, сплачуватиме земельний податок в розмірі 3%, садівничі товариства – 5% (було 3%), за водний фонд – 3% (мінімум, встановлений законодавством).

Віта Шепеля

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром