На дорозі біля Положева хочуть встановити ще одну зупинку

20 Лютого 2020, 11:34
На дорозі біля Положева хочуть встановити ще одну зупинку 3215
На дорозі біля Положева хочуть встановити ще одну зупинку

Ще минулого року жителі села Голядин зверталися до керівництва району з питанням встановлення автобусної зупинки поблизу села Положево.

За словами людей, водії маршруток там не зупиняються, адже не облаштоване місце для зупинки, а від найближчої йти чималу відстань, йдеться на сторінці Шацької райради у фейсбук.

Голова районної ради Сергій Карпук повідомив, що за результатом звернення направили лист до Служби автомобільних доріг у Волинській області та отримали відповідь.

У ньому сказано, що розміщення автобусної зупинки в районі з’їзду до села Голядин не передбачено Проектом організації дорожнього руху. Згідно з вимогами Державних будівельних норм, місця зупинок маршрутних транспортних засобів поза межами населених пунктів необхідно розташовувати не частіше, ніж три кілометри одна від одної, а в густонаселених чи курортних – 1,5 км.

Відстань між примикання від з’їзду до села Голядин до зупинки у селі Положево становить 800 м. На сьогодні, аби облаштувати автобусну зупинку поза межами несених пунктів, крім обов’язкових складових елементів – посадкових майданчиків та заїзних «кишень», необхідно передбачати перехідно-швидкісні смуги розгону та гальмування, довжиною понад 170 м з кожного боку та шириною, рівній ширині основних смуг руху, а виконання таких заходів, згідно з галузевим класифікатором робіт, передбачено під час проведення середнього чи капітального ремонту.

У Службі автомобільних доріг обіцяють врахувати потребу у влаштуванні автобусних зупинок в районі примикання з’їзду до села Голядин при розробці проєктно-кошторисної документації з поточного ремонту автодороги Т-03-02 Піща-Шацьк-Любомль-Володимир-Волинський-Павлівка-Горохів-Берестечко-Козин-/М-06/.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024