Системи водопостачання Шаччини потребують капітального ремонту

20 Лютого 2020, 10:15
Усі системи водопостачання Шаччини потребують капітального ремонту 1627
Усі системи водопостачання Шаччини потребують капітального ремонту

Більшість артезіанських свердловин, з яких постачають воду жителям району, належать колишнім КСП та СВК і потребують капітального ремонту.

Про це на засіданні комісії в Шацькій районні раді розповіла Ольга Романська, начальниця відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури Шацької районної державної адміністрації, звітуючи про  хід виконання районної програми «Питна вода Шацького району Волинської області» на 2012-2020 роки у 2019 році, пише Шацька районна рада у фейсбук.

Населення району забезпечується водопостачанням за рахунок автономних систем водопостачання – артезіанських свердловин та колодязів (всього: 3597 колодязів, 137 артезіанських свердловин – з них 28 законсервовані або недіючі).

Більшість свердловин – це системи водопостачання колишніх СВК та КСП, що здійснюють постачання води, яка може використовуватись лише як технічна, через великий вміст заліза. У зв’язку з цим всі системи водопостачання потребують капітального ремонту водопроводу та переобладнання із встановленням станцій обеззалізнення.

Програма «Питна вода Шацького району Волинської області» передбачає влаштування станцій знезалізнення для поліпшення якості питної води в загальноосвітніх школах смт. Шацьк, с. Мельники, с. Світязь, с. Пульмо та Шацькій районній лікарні, будівництво нових централізованих водопровідних мереж для забезпечення населення якісною питною водою в смт. Шацьк, ур. Гряда та с. Пульмо.

На виконання вказаної програми у 2019 році кошти не виділялись.

Читайте також: Жителі Голядина занепокоєні, чи залишиться у селі ФАП 

Виконком Шацької селищної ради ініціює розроблення проекту водопостачання селища Шацьк із встановленням станції доочищення питної води (станції знезалізнення) для поліпшення якості питної води в системі централізованого водопостачання смт Шацьк на водонапірній вежі.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром