У Шацькому нацпарку просять людей не палити суху траву

20 Лютого 2020, 09:28
Жителів Маневицького району просять не палити суху траву 2505
Жителів Маневицького району просять не палити суху траву

Останніми роками спалювання навесні сухої трави, рослинних залишків та побутового сміття перетворилося на справжнє екологічне лихо.

Зважаючи на нехарактерну для української зими плюсову температуру в січні та лютому, спостерігається ріст кількості пожеж у природних екосистемах, – йдеться на сторінці Шацького НПП у фейсбук.

Про небезпеку від спалювання сухої трави сьогодні говорять усі: влада, рятувальники, екологічні організації, лісівники та просто небайдужі люди. Але незважаючи на численні перестороги, громадяни і далі продовжують вчиняти протиправні дії, не замислюючись над їх негативними наслідками.

З димом у повітря потрапляє безліч отруйних та шкідливих для людини речовин: пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. Окрім того, з димом у повітря потрапляють діоксини – одні з найотруйніших для людей речовин. На присадибних ділянках рослини нерідко обробляють пестицидами, які під час горіння листя чи трави вивільняються в повітря. З листям часто горить безліч сміття, що істотно підсилює забруднення атмосфери.

Спалювання сухостою аж ніяк не призводить до підвищення родючості грунту, скоріше навпаки, висока температура при горінні знищує всю мікрофлору, збіднюється склад трав, руйнується гумус, погіршується якість ґрунтів, що призводить до зниження урожайності. Варто пам’ятати, що на утворення 1 см родючого шару необхідно близько 100 років.

Застерігаємо утриматися від спалювання сухої трави, очерету, рослинних залишків та сміття. Пам'ятайте, що найбільшої шкоди ви завдаєте найперше не довкіллю, а власному здоров'ю!

Жителів Маневицького району просять не палити суху траву
Жителів Маневицького району просять не палити суху траву

Читайте також: На Шаччині виявили нелегальний кар'єр з видобування піску

Коментарі
20 Лютого 2020, 11:35
Я ДУМАЛА ЛОХИНИ ВІД ІВАХОВА ГОРЯТЬ
20 Лютого 2020, 18:18
Просять люди щоб у шацькому парку невирізали ліс!!!!! З такими директорами то небуде і нетільки лісу скоро..
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром