У Шацькому лісовому коледжі «гасили» пожежу та «рятували» постраждалого

19 Лютого 2020, 13:30
У Шацькому лісовому коледжі «гасили» пожежу та «рятували» постраждалого 1702
У Шацькому лісовому коледжі «гасили» пожежу та «рятували» постраждалого

У Шацькому лісовому коледжі відбулися навчальні тренування з пожежної безпеки.

18 лютого працівники Шацького районного сектору ДСНС, Шацької районної лікарні для студентів та педагогічного колективу провели гарнізонні тактико-спеціальні навчання з пожежної безпеки, – йдеться на сайті Шацької РДА.

У заході взяли участь начальник Шацького районного сектору ДСНС Анатолій Пінкевич, завідувачка сектору оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Шацької райдержадміністрації Наталія Борсук, директор Шацького лісового коледжу ім.В.Сулька Ігор Жмурко та його заступники Тетяна Натальчук, Василь Маротчак.

За тактичним задумом, «пожежа» виникла в навчальному корпусі в приміщенні актового залу, на що адміністрація коледжу оперативно зреагувала та одразу ж повідомила за номером «101». Після сигналу оповіщення, згідно з планом евакуації, викладачі організували вихід студентів на подвір’я коледжу. Директор коледжу Ігор Жмурко прибувшим рятувальникам ДПРЧ-11 доповів про місце пожежі, евакуацію та ймовірного постраждалого.

На ліквідацію умовної пожежі прибули два відділення 11-ї державної пожежно-рятувальної частини, які за допомогою апаратів на стисненому повітрі потрапили у задимлене приміщення та подали водяні стволи на гасіння. Разом з тим, рятувальники виявили умовного потерпілого, якого евакуювали з приміщення та передали медикам.

Під час навчання відпрацьовувалися дії щодо евакуації людей з навчального корпусу лісового коледжу після виникнення умовної пожежі.

Основною метою заходу є вдосконалення підготовки колективу навчального закладу до дій за умов виникнення пожежі та інших надзвичайних ситуацій.
Все відбулося за планом, необхідні нормативи з пожежної безпеки були витримані.
Після завершення навчального тренування до присутніх звернувся директор Шацького коледжу Ігор Жмурко, який наголосив на важливості дотримання алгоритму дій під час виникнення пожежі, закликав студентство та педагогів розвивати вольові якості, навички поведінки в надзвичайних ситуаціях, уміння евакуюватися з приміщення коледжу та при необхідності надавати першу долікарську допомогу потерпілим.

В свою чергу, Анатолій Пінкевич, начальник районного сектору ДСНС, наголосив на дотриманні вимог пожежної безпеки у приміщеннях коледжу, зокрема евакуації студентів і працівників коледжу у випадку виникнення пожеж чи надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Організатори заходу переконалися, що саме завдяки таким практичним тренуванням у колективі формуються стійкі навички, необхідні для прийняття швидких і чітких рішень у випадку виникнення небезпеки.





1




Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024