Проекти 2017 року: каналізування, ремонт дороги та реконструкція районного будинку культури

05 Лютого 2017, 00:11
3000

На оперативній нараді, яка відбулася 30 січня під головуванням Василя Голядинця, голови Шацької райдержадміністрації, говорили про хід підготовки проектів, реалізація яких здійснюватиметься з різних джерел фінансування (державного та обласного фонду регіонального розвитку, районного та місцевого бюджетів) у 2017 році. 

Сергій Кужель, заступник голови Шацької райдержадміністрації, розповів, що районна влада подала заявку для участі в проекті з розробки та виготовлення документації на каналізування населених пунктів, що розташовані поблизу озера Світязь. Вартість робіт складе 1 млн. 100 тис. грн. (935 тис. грн. виділяє держава та область, 165 тис. грн. повинен знайти район). Партнерами проекту є Шацька селищна та Світязька і Пульмівська сільські ради. На нараді підтвердив участь у проекті і директор ШНПП Володимир Захарко.

Василь Голядинець попросив Сергія Кужеля з усією відповідальністю віднестися до своєчасної подачі заявки на цей проект, адже це дуже важливий крок з огляду на подальший розвиток туризму в районі.

Із слів Аліни Демчук, головного спеціаліста відділу регіонального розвитку та ЖКГ РДА, ще один проект, де буде брати участь районна влада, - це реконструкція та капітальний ремонт автомобільної дороги Острів’я-Пульмо.

Розроблено проект «Капітальний ремонт автомобільної дороги місцевого значення О031695 від а/д Т-03-07-Піща-Острів’я-Пульмо», відповідно до якого вже виготовлена сертифікованими спеціалістами проектно-кошторисна документація на загальну суму 39,978 тис. грн. Метою даного проекту є створення комфортних умов для підвезення учнів до ЗОШ І-ІІІ ст. с. Пульмо, на базі якої планується створення опорної школи; переміщення місцевого населення на транспортних засобах загального користування та власних транспортних засобах між населеними пунктами сільських рад та до пункту пропуску с. Піща з подальшим з’єднанням з міжнародною трасою, що забезпечує сполучення з Республікою Білорусь. Територія, на якій буде реалізовуватися проект, заходиться в межах Пульмівської та Піщанської сільських рад.

На даний час дорога перебуває у вкрай незадовільному технічному стані, при погіршенні погодніх умов, особливо навесні та восени, дорога перетворюється в непроїзну, що перешкоджає перевезенню учнів, а також значно ускладнює рух транспортних засобів та пішоходів на території Піщанської та Пульмівської сільських рад. Загальна кошторисна вартість проекту становить 5 725,613 тис. грн. Фінансування буде здійснюватися за рахунок таких джерел: обласний бюджет - 4 866,711 тис. грн.; місцевий бюджет - 858,842 тис. грн.

Василь Голядинець наголосив, що реалізація проекту значно покращить рівень життєдіяльності сільського населення, згуртує сільські громади в процесі досягнення результатів проекту, підвищить рівень громадської довіри до влади.

Оксана Юхимук, начальник відділу культури, розповідала про проект «Завершення реконструкції Шацького районного Будинку культури по вул. Шковороди №26 в смт Шацьк», поданий на участь в обласному конкурсі проектів і програм. Його реалізація здійснюватиметься завдяки фінансовим ресурсам бюджету розвитку обласного бюджету (обласного фонду регіонального розвитку). Ним передбачено виконання робіт з реконструкції цієї установи культури, до яких, з-поміж інших, входить ремонт та реконструкція існуючого приміщення, добудова додаткових приміщень, утеплення приміщення, удосконалення системи водо-, тепло- та енергопостачання, проведення оздоблювальних робіт тощо.

Загальна кошторисна вартість – 14 млн. 740 тис. 109 тис. грн. У 2013 році виконано робіт на суму 991 тис. 378 тис. грн. Залишкова вартість станом на 21 листопада 2016 року складає 13 млн. 748 тис. 731 грн. + 5 тис. грн. – заходи, пов’язані з промоцією проекту. Очікуваний обсяг фінансування проекту з державного фонду регіонального розвитку – 12 млн. 373 тис. 857 тис. грн. (90%). Обсяг співфінансування проекту з місцевих бюджетів становить10%: Шацька селищна рада – 374 тис. 873 грн.; Шацька районна рада – 300 тис. грн.; відділ культури Шацької райдержадміністрації – 5 тис. грн.

Коментарі
05 Лютого 2017, 23:03
для початку завершіть каналізацію у шацьку бо євросоюз більше грошей не дасть
05 Лютого 2017, 23:12
ПОРАХУЙТЕ ЯКІ ЦЕ МІЛЬЙОНИ ЗГАДАЙТЕ ПРО БЮДЖЕТ РАЙОНУ ЗАТВЕРДЖЕНИЙ НА ДЕСЯТЬ МІСЯЦІВ
08 Лютого 2017, 00:18
В Шацьку вже каналізації не буде, за це "Велике Дякую" Віннічуку, який цьому допоміг своєю бездіяльністю, через що і були повернені кошти Євросоюзу на добудову. Вже забули, чи не знали?
14 Лютого 2017, 22:41
ТРЕБА ЩОБ ЛЮДИ ЗНАЛИ СВОЇХ ГЕРОЇВ А ЗАРАЗ ЩЕ 32ЧОЛОВІКИ БУДЕ ОТРИМУВАТИ ДОВОЛІ ВЕЛИКУ ЗАРПЛАТУ ЗА НАШ РАХУНОК І МУХУ В НОСІ ШУКАТИМУТЬ ЯК БИ ЗАБРАЛИ ЯЛЬНИЦЬКОГО З СЕЛИЩНОЇ РАДИ ТО ВОНА Б НАРОБИЛА НЕ ДОВГО З ТАКИМ КЕРІВНИЦТВОМ ЯК ЗАРАЗ
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром