Жителів Шацької ОТГ вчили, як написати якісний проєкт

15 Лютого 2020, 14:47
Мешканців Шацької ОТГ вчили, як написати якісний проєкт 2866
Мешканців Шацької ОТГ вчили, як написати якісний проєкт

У Шацькій ОТГ для громадських активістів і держслужбовців провели тренінг із написання проєктів.

Процеси децентралізації відкривають багато унікальних можливостей для розвитку об'єднаних територіальних громад. Проте ефективність та швидкість змін у кожному конкретному випадку залежить від уміння розкрити і задіяти не лише ресурси, які є в ОТГ, а й віднайти додаткові кошти на вирішення власних проблем. Для цього потрібно знати, де шукати фінансові можливості, сформулювати власні проблеми і переконати донора виділити кошти саме на реалізацію певного проекту, йдеться на сторінці ГО «Розвиток Волині» у фейсбук.

За твердженням експертів, зараз в Україні чи не найбільше за останні п'ять років можливостей залучати кошти різноманітних донорів для вирішення локальних проблем.

Читайте також: Депутатів та працівників Шацької ОТГ вчили гендерного бюджетування

Шацька ОТГ опинилася у трійці кращих проєкту «Школа локальної демократії 2.0»

4

Що ж таке проектний менеджмент та як написати якісний проект громадським активістам та держслужбовцям із Шацької селищної ради минулого тижня розповідала директорка організації Ірина Колковська.

Учасники тренінгів мали змогу покроково ознайомитись із технологією написання проекту: описати свої ідеї, сформулювати мету, визначити ресурси і ризики для його втілення, скласти робочий план, описати короткострокові та довгострокові результати проекту та індикатори їх визначення, порахувати, скільки коштів для цього буде потрібно і як відзвітувати за витрачене.

Такі навчання дають змогу перебороти свій страх і пробувати, нехай з малого, але вчитись вигравати кошти на втілення хороших ініціатив. Програш – це лише досвід, а заняття з практичною частиною дають чітке уявлення про написання і реалізацію проекту. 

Реалізувати свої знання на практиці учасники тренінгів зможуть уже скоро, адже в рамках проєкту «Участь в дії: практики взаємодії влади та громади» буде оголошено конкурс міні-грантів для кожної ОТГ, який дасть можливість отримати грант до 160 тисяч гривень.

Проєкт «Участь в дії: практики взаємодії влади та громади» реалізується громадською організацією «Розвиток Волині» та фінансується в рамках Фонду підзвітності Міністерства закордонних справ Нідерландів.

5

4

5

4

4

5

4

4

4

5

Коментарі
15 Лютого 2020, 22:46
Що ж таке проектний менеджмент та як написати якісний проект громадським активістам та держслужбовцям із Шацької селищної ради минулого тижня розповідала директорка організації Ірина Колковська.<br/>Шановна директорка організації Ірина Колковська - Якісний проект не пишеться, а розробляється і спочатку не проект, а техніко-економічне обгрунтування доцільності розробки проекту. Не заробляйте на своїй безграмотності гроші в місцевих аборигенів і не несіть людям безграмотність і невігластво.
15 Лютого 2020, 23:15
шановний пане Василю, та дістав ти вже усіх своїми повчаннями. Зазначу, що пані Ірина вчила саме писати проект, аби потім можна було школі, дитсадочку, іншій громадській організації подати на конкурс місцевих ініціатив, які кожного року проводить районна рада, обласна рада, або подати на грантові проекти. Для таких проектів, як вони писатимуть (придбання якогось обладнання, створення екологічної стежки, наприклад) техніко-економічне обгрунтування не треба.
16 Лютого 2020, 11:50
Відповідь пані Маші. <br/>1. Ви мені в дочки годитесь і звертатись до мене на ти дуже не ввічливо. Тому зверніть на це увагу в подальшому спілкуванні з людьми.<br/>2. Ця креативна (по простому &amp;quot;продвинута&amp;quot;) парочка &amp;quot;циган&amp;quot; об'їхала, більше 20 ОТГ в області і використовуючи адміністративний ресурс ОТГ (так як збирали людей та надавали приміщення керівники ОТГ, використовуючи службове становище, а це вже юридично-конфлікт інтересів) заробила в кожній ОТГ більше 20 тис. грн. за &amp;quot;казочки&amp;quot;, як знайти спонсорів, які не знають де &amp;quot;приткнути&amp;quot; гроші на благодійність і вот вони не безоплатно про це розказують, а такі як Ви їх інформаційно обслуговують. Нехай керівник ОТГ напише: чи заплатили вони за аренду приміщення під час своєї презентації дійсно їхнього прибуткового проекту та скільки грошей перерахувала ОТГ на рахунок їхньої організації за їх &amp;quot;казочки&amp;quot;.<br/>З повагою керівник ГО, яка моніторить (відстежує), в даному випадку, невеличке правопорушення в Шацькому районі.
16 Лютого 2020, 18:02
Звичайний геноцид розумово недорозвинених за їх же гроші і за мої гроші і гроші Держави. Диктатор Парашенко вичавлює останні соки з бюджету через своїх маріонеток і підконтрольних місцевих регіональних районних &amp;quot;князьків&amp;quot;, яких встиг призначити за допомогою своїх останніх &amp;quot;чесних&amp;quot; виборів в ОТГ і за допомогою свого адмін ресурсу ОЗУ Авакяна / Парашенко ...
16 Лютого 2020, 18:16
ВСЕ ПРАВИЛЬНО ВІДПОВІВ ПАН ВАСИЛЬ...., НЕХАЙ ЗНАЮТЬ, ЩО НЕ ВСI 100% ЛЮДЕЙ тупі. І їхню ЗЛОЧИННУ ДІЯЛЬНІСТЬ по вiдмиванню коштiв ОТГ та Держави, через своi пiдставнi-кишеньковi &amp;quot;тренiнговi контори&amp;quot; та необiзнаних простих людей, документує і фіксує. НА ВСЯК ВИПАДОК скопіював ЛИСТУВАННЯ, В ОКРЕМИЙ ТЕКСТОВИЙ та Фото-файл/скрин. ДЛЯ ІСТОРІЇ ТА МІЖНАРОДНОГО ТРИБУНАЛУ про геноцид Людей за iх же грощi, згодиться у можливому майбутньому .....
16 Лютого 2020, 19:33
ДЕ ПОВНЕ ВIДЕО ПРОЦЕССУ &amp;quot;НАВЧАННЯ&amp;quot;...????...))...... СКIЛЬКИ КОШТIВ ЗА ЦЕ ПЕРЕРАХОВАНО ЦIЙ &amp;quot;ГО&amp;quot; ...????.... ХТО ПРОВОДИВ КОНКУРС/ВIДБIР &amp;quot;НАВЧАЛЬНОI ГО&amp;quot;...????.... ДЕ НАШI ГРОШI....?????....
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024