Що роблять в області, аби зупинити обміління Шацьких озер

13 Лютого 2020, 18:06
Що роблять у Луцьку, аби зупинити обміління Шацьких озер 2973
Що роблять у Луцьку, аби зупинити обміління Шацьких озер

В області залучили групи науково-дослідницьких інстанцій для вияснення причин обміління Світязя.

Про це у спілкуванні з журналістами провідних видань Волині розповіла голова обласної ради Ірина Вахович.

Також у Верховній Раді була створена ще одна група, яка звітувалася на останній сесії обласної ради.

«І одна, і друга групи напрацювали певні концептуальні ноти на рахунок того, як працювати далі, а те, що залежить від людей, фактично зупинити. Фактори зрозумілі: кліматичні умови, неправильна меліорація, осушення тих боліт, які б тримали водний баланс. І це ми говоримо не тільки про Волинь, а й про всю Європу. Але найперша причина – це кліматичні умови. Дослідження, які проводилися Львівським інститутом, дали висновок, що замулення джерел немає», – розповіла Ірина Вахович.

Представники робочої групи їхдили в Білорусію на Хотиславський кар'єр, його вплив на обміління теж виключили.

Наскільки ставки для поливу лохини (ці підприємства фігурують у кримінальних справах) впливають на обміління Світязя – висновки теж невдовзі будуть. 

Читайте також: Чому до обшуків на «Волинській ягідці» залучили силові структури та «важких» понятих

«Проте учасники обох робочих груп називають дві основні причини обміління: клімат та осушення боліт, що спричинило порушення водного балансу», – зазначила голова обласної ради.

Читайте також: «Маємо діяти рішуче та ефективно» – народний депутат про порятунок Світязя

Проблему обміління Шацьких озер обговорюють у столиці

Коментарі
13 Лютого 2020, 23:50
Пояснюю, для дуже впевнених в безкарності, для всіх чиновників різних рангів Волині та Шацького району. Статья &amp;quot;Екоцид&amp;quot; не має термінів давності і всі посадовці, які викладають в ЗМІ велику кількість дезінформації по &amp;quot;причини&amp;quot; обміління оз. Світязь, підпадають під статтю &amp;quot;Екоцид&amp;quot;, як співучасники. Через рік, може два, може три, а може й більше,коли до влади прийдуть чесні люди, які вболівають за свій рідний край, всіх причетних до цієї екологічної катастрофи будуть судити. Ви нікуди не дінетесь. Озеро в кінці кінців збережуть, а Ви будете нести кримінальну відповідальність. Згадайте долі можновладців, рангом набагато вище вас і що з ними сталося, після їх злочинів. Всі статті в ЗМІ по цій темі зберігаються і кожен відповість за кожне брехливе слово по закону. Повторюю ще раз: є можливість розробити реальні технічні та технологічні рішення по поступовому спасінню оз. Світязь від невпинного обміління (на протязі 3-4 років). Ваші десятки комісій, та сотні рішень - це &amp;quot;словоблудіє&amp;quot; та марнотратство державних коштів всілякими інститутами та &amp;quot;науковими&amp;quot; експертами та горе-депутатами . <br/>З повагою до всіх порядних людей Волині, керівник ГО &amp;quot;Центр екологічно-правового моніторингу використання навколишнього середовища&amp;quot;, В.Г.Литвинчук.
14 Лютого 2020, 12:29
Лохини від ЄС не винні
15 Лютого 2020, 06:19
А затоплення шахт у Нововолинську ніхто не досліджував
15 Лютого 2020, 10:47
Води нема бо лохина заберає і ще забератиме ,а з такою прошмандовкою директором парку то там і лісу небуде скоро
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром