Шацькі атовці долучились до всеукраїнського флешмобу

02 Лютого 2017, 14:20

Учасники АТО Шацького району долучилися до всеукраїнської акції «22 Pushup Challenge», метою якої є підтримка воїнів АТО, ветеранів бойових дій з посттравматичним синдромом та популяризація здорового способу життя.

У четвер, 2 лютого, шацькі атовці зібралися на вкритому кригою озері Велике Чорне, аби 22 рази віджатися в упорі лежачи. Ветерани АТО району прийняли естафету від атовців Любомльщини, які підтримали акцію днем раніше.

Хоч надворі йшов дощ із снігом, а на поверхні озера стояла вода, бійці не захотіли змінити місце проведення акції на більш комфортне. 

-Нашим побратимам на фронті теж несолодко - вони стоять на сторожі миру і в сніг, і в дощ, - аргументував рішення атовців Ярослав Крат, голова громадської організації «Ветерани АТО Шацького району».

В акції взяли участь демобілізовані учасники АТО, представники військового комісаріату на чолі з комісаром Василем Матвійчуком, теперішні і нинішні працівники правоохоронних органів, представник Шацької районної державної адміністрації та дитячо-юнацької спортивної школи.

Учасники флешмобу передали естафету працівникам державного підприємства «Шацьке УДЛГ» (директор Андрій Самолюк) та Шацького національного природного парку (директор Володимир Захарко).

Флешмоб стартував у США наприкінці 2016 року після публікації звіту Департаменту у справах ветеранів, в якому були представлені дані про самогубство серед ветеранів за 2014 рік. Виявилося, що 22 ветерани щодня позбавляють себе життя.

Участь у всеукраїнській акції взяли голова Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко, міністр культури України Євген Нищук, мер Києва Віталій Кличко, генерали Нацгвардії України, патрульні поліцейські, журналісти передових телеканалів й видань та інші.

Рекорд встановила Національна академія сухопутних військ: 22 віджимання в єдиному пориві на стройовому плацу виконали понад 700 вихованців та офіцерів навчального закладу.

1