Пансіонат "Шацькі озера" повернули в державу лише на папері

02 Січня 2017, 14:00
1748

Не зважаючи на те, що суд постановив повернути пансіонат «Шацькі озера» у власність держави, працівників Бюро технічної інвентаризації та Фонду держмайна досі не допускають на об’єкт, -- говорили на черговій 10-й сесії Волинської обласної ради.
Про це повідомляють у інформаційному агентстві "Волинські новини".
У 2011 році прокуратура звернулася з цим позовом до суду, адже під час перевірки встановили, що у січні 2001 року Світязька сільська рада, не перевіривши правовстановлюючі документи ЗАТ «Волиньтурист» та залишивши поза увагою той факт, що майно пансіонату «Шацькі озера» знаходиться у господарському віданні товариства (а це не є підставою для набуття права власності!), прийняла рішення про визнання права власності на пансіонат за «Волиньтуристом». На підставі вказаного рішення товариству було видано свідоцтво про право власності на будівлі та споруди пансіонату «Шацькі озера», яке у липні 2009 року зареєстроване у Реєстрі прав власності на нерухоме майно. Прокуратура області, вважаючи, що ЗАТ «Волиньтурист» набуло право власності на незаконних підставах, відтак рішення сільради є незаконним і незаконною є й державна реєстрація свідоцтва про право власності, кілька років відстоювала свою позицію в судах різних інстанцій і таки домоглася того, аби комплекс будівель пансіонату вартістю понад 18 млн. грн. повернули у державну власність.

Влітку 2015 року рішенням Господарського суду Волинської області задоволено позов прокурораобласті в інтересах держави в особі Фонду державного майна України про визнання незаконним та скасування рішення виконкому Світязької сільради про оформлення права власності на будівлі пансіонату «Шацькі озера», скасування державної реєстрації свідоцтва про право власності та визнання права власності на ці будівлі за державою.

Проте, під час сесіїного засідання депутат Юрій Ройко зазначив, що об’єкт повернули державі лише «на папері». Мовляв, тричі працівники Бюро технічної інвентаризації та Фонду держмайна хотіли інспектувати майно, проте їх не допустили до об’єкту співробітники «Волиньтуристу» в особі керівникаФедора Зайця.

«Викликали поліцію, аби потрапити всередину, але поліція бездіяла», - зазначив Юрій Ройко та у запиті звернувся до прокурора Волинської області Максима Киричука з проханням втрутитись в ситуацію.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39