Військовослужбовцям-прикордонникам Шацького району – про цінність життя

02 Лютого 2017, 13:40
1832

Днями отець Олександр Черевко, настоятель Свято-Миколаївського храму с.Пульмо, відвідав відділ прикордонної служби села Піща. Це вже не перше спілкування священика із прикордонниками, до яких він спочатку їздив із власної ініціативи, а вже на цей раз – на запрошення самих прикордонників.


 

Тема цієї духовної зустрічі із військовослужбовцями – цінність життя. Як розповідає отець Олександр, сьогодні в державі дещо замовчується таке явище, як збільшення кількості суїцидів серед військових, мобілізованих бійців. Але кожна людина повинна розуміти, що життя – це безцінний скарб, який дарував нам Своєю милістю Господь. Наші предки не знали слова «депресія», вони були постійно в роботі, а також не забували дбати про духовне, звертаючись з молитвами до Бога, наповнюючи душу Благодаттю Духа Святого.

 


 

«У наш час для багатьох людей цінністю стали не духовні потреби, а матеріальні. Та буває, що людина має мільйони, а душевного щастя так і не знайшла. І навпаки: бідна людина, яка має хорошу сім’ю -- задовольняється малим, знайшла спокій у молитвах, у радості бачити близьких людей здоровими, може почувати себе цілком щасливо,» -- говорить священик. Оскільки серед прикордонників – чимало тих, хто воював на сході України або зараз знаходяться там, отець Олександр подякував їм за те, що вони гідно виконують свій громадянський обов’язок і перед державою, і перед народом.

Віта Шепеля


 

1

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром