Проблему обміління Шацьких озер обговорюють у столиці

12 Лютого 2020, 13:20
Проблему обміління Шацьких озер обговорюють у столиці 2045
Проблему обміління Шацьких озер обговорюють у столиці

У Києві сьогодні, 12 лютого, відбувається засідання робочої групи щодо обміління Шацьких озер. Участь у цьому засіданні бере заступниця голови облдержадміністрації Світлана Мишковець.

Група створена рішенням Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування у листопаді 2019 року на численні клопотання Волинської облдержадміністрації, Волинської обласної ради та народних депутатів від Волині. Окрім представників органів волинської влади та народних обранців, до складу групи увійшли спеціалісти у галузі екології, водних та лісових ресурсів, йдеться на сайті Волинської ОДА. 

Зважаючи на те, що проблема Шацького поозер’я досі залишається актуальною, керівництво області взяло це питання на особистий контроль. Відтак, в області напрацювали алгоритм дій з відновлення водного балансу Шацьких озер. Зокрема, розпорядженням голови облдержадміністрації створена відповідна робоча група, на засіданні якої у грудні минулого року презентовано Концепцію програми збереження Шацького поозер’я.

Слід зазначити, що проблема обміління Шацьких озер має загальнодержавний характер, а її вирішення потребує залучення значно більших фінансових ресурсів, аніж той, яким володіє обласний природоохоронний фонд.

Саме тому, на думку членів робочої групи, зазначена Концепція може бути взята за основу при розробленні державної цільової екологічної програми «Регулювання гідро-екологічного балансу для збереження озер Шацької групи, річкових та водно-болотних комплексів Полісся».

З цією метою Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування були надіслані Концепція програми збереження Шацького поозер’я та клопотання про сприяння у виділенні коштів з державного бюджету, що у свою чергу, сприяло створенню робочої групи на центральному рівні.

Читайте також: Волинський експерт спрогнозував, з яких причин Світязь може ще більше зміліти

Варто наголосити, що зазначеним Комітетом Верховної Ради України надіслані відповідні рекомендації Кабінету Міністрів України, Мінекоенерго, Держводагенству, Держлісагенству, Держекоінспекції, Національній академії аграрних Наук, Інституту водних проблем і меліорації НААН України, а також Волинській облдержадміністрації та Шацькому національному парку.

Усі вищезгадані центральні та місцеві органи виконавчої влади, наукові інститути будуть заслухані сьогодні під час засідання робочої групи з метою комплексного вивчення проблематики Шацьких озер, напрацювання подальших дій та прийняття відповідних рішень.

Читайте також: Врятувати обмілілий Світязь можуть меліоративні канали, споруджені за наказом польського президента

Коментарі
12 Лютого 2020, 15:31
Чудово! Дайте телефон,подзвонимо і спитаемо коли ті чортові лохини збираються викорчовувати і садити в тюрму всіх причетних!!!
13 Лютого 2020, 01:45
Наївні
14 Лютого 2020, 23:12
Лохини від головного Бариги ПєтіІ Поршенка НІХТО НЕ СПІШИТЬ КОРЧУВАТИ
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024