Світязь повертається, обшуки на лохинах та дива жінки з Плоского: ТОП-5 подій тижня

10 Лютого 2020, 15:10
6342

Минув ще один тиждень з життя Шацького району, насичений різноманітними подіями.

На сторінках видання Район.Шацьк пропонуємо читачам пригадати найбільш рейтингові події тижня, що минув.

Так, найбільше відвідувачі сайті читали про те, як після дощів наповнився Світязь та споруди столітньої давнини, які допоможуть зберегти воду в озері, обшуки на «Волинській ягідці», які проводили силовики, столітню вулицю в селі Пульмо та жінку із села Плоске, яка збудувала невеликий храм  та вимовлила наролдження тисячі дітей.

5 місце (1983 перегляди)

 Вулиця в селі Пульмо 100 років тому. ФОТО

«Одна із вулиць села Пульмо Любомльського повіту Волинського воєводства ІІ Речі Посполитої. Фото 20-30-х років ХХ століття.

3

4 місце (3537 переглядів) 

Врятувати обмілілий Світязь можуть меліоративні канали, споруджені за наказом польського президента

 В червні 1929 року Волинське воєводство, адміністративним центром якого був Луцьк, відвідав третій президент Польщі Ігнацій Мосціцький. 23 червня 1929 року, в останній день перебування у Волинському воєводстві, після сніданку в родини Гутовських у селі Піща (тепер Шацького району), президент, як написав у 27-му номері за 1929 рік тижневик «Przeglad Wolynski», «відбув на озеро Світязь, до місця, де споруджується канал, що з’єднає басейни Прип’яті й Бугу, утворивши водний шлях з Балтійського до Чорного моря… Віктор Гутовський, голова водного товариства, попросив Мосціцького надати згоду на присвоєння цьому каналу імені президента.

1

3 місце (5230 переглядів)

Чому до обшуків на «Волинській ягідці» залучили силові структури та «важких» понятих

У повній екіпіровці полісмени приїхали перевіряти діяльність місцевих підприємств з вирощування лохини. Мова йде про відкрите раніше провадження, котре мало першопричиною пошуків винуватців в обмілінні Світязя.

2 місце (12400 переглядів)

Побудувала в Плоскому храм і вимолила в Господа народження тисячі немовлят

Святиню, а біля неї – водосвятну каплицю в ім'я ікони Божої Матері «Живоносне джерело», дзвіницю і монастирські келії побудувала в рідному селі місцева жителька Марія Лис.

2

1 місце (30859 переглядів)

Світязь повертається: на фото показали, як озеро наповнюється водою

7

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром