В районі відбудеться повторний конкурс перевізників

31 Січня 2017, 23:00
3204

На черговій оперативній нараді в Шацькій райдержадміністрації Ольга Романська, начальник відділу регіонального розвитку та ЖКГ райдержадміністрації, доповідала про організацію надання послуг з пасажирських перевезень у районі.

Так, Шацькою райдержадміністрацією були проведені конкурси з визначення автомобільного перевізника на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі Шацького району. У зв’язку з відсутністю заяв конкурси не відбулися. В період проведення даних конкурсів райдержадміністрацією були укладені тимчасові договори про організацію перевезень пасажирів з приватними підприємцями.

Наприкінці 2016 року вникли незначні перебої у перевезенні пасажирів на певних маршрутах, що пояснюється технічними несправностями маршрутних таксі. На даний час Шацькою РДА ведуться переговори з перевізниками щодо забезпечення перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування на території району.

В подальшому планується проведення повторного моніторингу існуючого розкладу руху маршруток, аналіз зауважень з боку перевізників та місцевого населення, затвердження відповідних маршрутів департаментом інфраструктури та туризму Волинської ОДА, що забезпечить належну якість обслуговування перевезень всіх пасажирів.

За словами Василя Голядинця, голови Шацької райдержадміністрації, ця робота в РДА повністю запущена. Адже слабо ведеться діалог з перевізниками, які мають брати участь у конкурсах і перемагати там.

Сергій Сидорук, заступник голови Шацької РДА, не погодився з ним і відзначив, що робота все-таки велася в цьому напрямку, але вона ніколи не буде задовольняти пасажирів та перевізників.

Проблеми по всіх районах області однакові. Це було сказано і на минулорічній відеоселекторній обласній нараді. Якщо в літній період проблеми начебто зникають по перевізниках, то в осінньо-зимовий, власники знімають транспорт з маршрутів, мотивуючи це поганою якістю доріг, нерентабельністю маршрутів, поломками автотранспорту тощо.

На оперативці було вирішено провести повторний конкурс з визначення автомобільних перевізників на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі Шацького району.

Прозвучало питання і про перевезення пільговиків у громадському транспорті. Олександр Бебко, начальник управління фінансів Шацької РДА, сказав, що до цього питання потрібно ставитися виважено, адже державний бюджет вже не фінансує ці пільги - все перекладено на місцеві бюджети. Тому керівникам органів місцевого самоврядування потрібно самим вирішувати це питання, знаходячи для цього кошти у своїх бюджетах.

Минулого року районний бюджет закрив «боргову дірку» за державу у сумі 26 тис. грн. перед перевізниками за пільговиків.

Коментарі
01 Лютого 2017, 10:36
нам ваші докори до лампочки яка ви влада якщо нічого не можете організувати написали скаргу гунчику пустили автобус на світязь а вам за що зарплату платять?
01 Лютого 2017, 14:47
ну ти й баран.
01 Лютого 2017, 17:50
Правильно сказав про барана!
01 Лютого 2017, 22:20
ДЖИП ЦЕ НЕ РОЗКІШ А БЕЗПЕКА АЛЕ ЩОБ НА ДЖИПІ ЇЗДИТИ ТО ТРЕБА ПРАЦЮВАТИ ДОБРЕ
01 Лютого 2017, 22:21
ДІЛО НЕ В ДЖИПАХ ДІЛО В ТОМУ ЩО ВЛАДА НІЧОГО НЕ ХОЧЕ АБО НЕ МОЖЕ ЗРОБИТИ ЩОБ МАРШРУТКИ ЇЗДИЛИ ПО РАЙОНУ
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024