Жителі Світязя обурені діями Держгеокадастру, який роздає іногороднім найпривабливіші землі

31 Січня 2017, 16:45
8000

Жителі Шацького району, які мешкають на територіях біля озер, обурені діями головного управління Держгеокадастру у Волинській області, котре найбільш привабливі і цінні землі масово роздає жителям області, в тому числі і підставним особам.

Проблема, про яку торік згадували в поодиноких випадках, сьогодні набула великих масштабів. Шацька об’єднана територіальна громада, Світязька, Пульмівська, Піщанська сільські ради – на цих багатих рекреаційних територіях скоро не залишиться землі ні для нащадків, ні для інвестора.

1


 

Особливо накипіло жителям Світязької сільської ради, які разом із сільським головою Миколою Цвидом ініціювали 23 січня нараду в райдержадміністрації.

-Свого часу жителів Світязької сільської ради позбавили права володіння земельними паями колишнього колгоспу, тепер же в Держгеокадастрі відмовляються надавати їм обіцяні наділи під ОСГ  на меліорованих землях.  Натомість тим же головним управлінням, без погодження депутатів, у три етапи роздана на території Світязької сільської ради земля площею 40, 42 і 188 га іногороднім громадянам. З’явилися претенденти і на землі, начебто незаконно введені у межі села Світязь ще 2012 року, на даний час повернені в державну власність рішенням суду, - розпочав свій виступ Микола Цвид.

 

В сільської ради, яка могла б безбідно жити і розвиватися, будувати дороги, облаштовувати пляжі за рахунок коштів з оренди та продажу земель, забирають, по суті, засоби для існування і можливість розвитку. Водночас, зі слів керівника громади, в області роздають світязькі землі жителям Любомльського, Ковельського та інших районів, а мешканцям села, які претендують на наділи, котрими ті користуються впродовж років, пишуть листи-відмови.


 

-Чиновники з Держгеокадастру, які хочуть нажитися на нашій землі, доходять у своїх рішеннях до абсурду. Депутату Шацької районної ради Тетяні Черняковій з села Світязь не надали у власність ділянку за межами населеного пункту, яку вона обробляє як город, вимагаючи надати документ, що депутат … дійсно використовує цю землю! Цікаво, підставні особи Любомльщини і Ковельщини, які отримали в Світязі землю, теж надавали в Держгеокадастр такі документи? – не приховував обурення Микола Васильович.

Виступив на нараді Олександр Бакун, Піщанський сільський голова, який повідомив, що біля озера Острів’янське зі сторони села Острів’я Держгеокадастром було роздано 12 га землі, зі сторони села Кам’янка – ще 8 га. Листи на погодження в сільську раду не приходили.


 

Без погодження селищних депутатів відійшли у власність іногороднім і землі Шацької об’єднаної територіальної громади. Зі слів Сергія Гірича, начальника відділу землекористування виконавчого комітету Шацької селищної ради, це землі біля озера Світязь – від наметового містечка в сторону села Пульмо та перед першою лінією на новому житловому кварталі селища.


 

-Місяць тому Шацька селищна рада звернулася до головного управління Держеокадастру у Волинській області про передачу інвестиційно-привабливих земельних ділянок за межами населених пунктів у комунальну власність селищної ради. Відповіді до сих пір не отримали, - зауважив Сергій Гірич.

 

1

Прокоментував усе почуте Віталій Юрчук, начальник відділу Держгеокадастру в Шацькому районі, наголосивши, що головне управління, задовольняючи заяви жителів області, діє відповідно до законодавства. Обов’язковим є запит Держгеокадастру до сільської ради щодо висловлення пропозицій про надання чи ненадання земельних ділянок у власність. Єдиною законною підставою для відмови заявнику є норми, визначені статтею 118 Земельного Кодексу України, зокрема невідповідність місця розташування об'єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.

Після цих слів Світязький сільський голова попросив Віталія Юрчука прокоментувати лист-відмову, яку Держгеокадастр надіслав Тетяні Черняковій, а саме фразу «… рекомендуємо надати підтверджуючі документи, на підставі яких ви користуєтеся цією ділянкою».  Віталій Миколайович відмовився надати коментар.

1

 

Емоційно і з нотками відчаю в голосі виступали жителі сільських рад, які особисто зіткнулися з несправедливими рішеннями головного управління Держгеокадастру. Потому всі учасники наради разом із представниками влади довго напрацьовували стратегію спільних дій у питанні збереження землі.

1

 

Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, пообіцяв звернутися до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика з проханням ініціювати зустріч громади Шацького району з начальником головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василем Василенком.


 

-Це неправильно і несправедливо, коли одна людина в місті Луцьк розпоряджається землями району, - наголосив Василь Володимирович.

Керуюча справами районної ради Ольга Сахарук запропонувала зібрати всі факти порушень з боку Держгеокадастру, звернутися в правоохоронні органи, зокрема в управління захисту економіки у Волинській області, і не гаяти даремно часу, пишучи офіційні звернення. Також делегація Шацького району планує побувати на сесії обласної ради, яка відбудеться в четвер, 2 лютого, і зустрітися з начальником головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василем Василенком.


 

Коментарі
31 Січня 2017, 19:16
настав момент істини у питаннях землі по району і на жаль місцева влада нічого не зробить по захисту інтересів людей бо крала системно і висить на гачку у правоохоронців а ті працюють на повну
31 Січня 2017, 19:17
то у нас є влада у районі чи є помічники василенка по дерибану
31 Січня 2017, 19:20
ДИВЛЮСЬ НА САХАРУЧКУ І РОЗУМІЮ КОРУПЦІЯ В ДІЛІ БО ЦВИД МИКОЛА БЮТІВЕЦЬ А СКІЛЬКИ ЗЕМЛІ РОЗБАЗАРМВ АЛЕ ВОНА МОВЧАЛА А ТЕПЕР НА ТРИБУНУ ВИЛІЗЛА
31 Січня 2017, 19:23
підніміть рішення світязької сільської ради за останні 5 років і побачите хто вкрав майбутнє у села і які депутати голосували за це оце і вся тема
31 Січня 2017, 19:24
ми повстанемо прти цвида м в
31 Січня 2017, 20:57
До сільського голови повставати не треба бо він до земель які за межами населенного пункту ніякого відношення немає.А Ваші землі роздає Василенко з Гунчиком,тому повставати потрібно проти них біля їхніх кабінетів.Потрібно гуртуватись залучати пресу і їхати до Луцька,якщо мовчати то залишимся без землі.
31 Січня 2017, 21:51
ЦВИД давним давно роздав усі землі за гроші, а тепер ці самі землі роздає ВАСИЛЕНКО безкоштовно, а ЦВИДУ треба повернути кошти за не вирішені питання
31 Січня 2017, 21:56
ДО НАРОДУ - правий , це робота Гунчика, а він, як відомо, править Волинською областю - такий собі ЦАРЬОК маленький, який верне народом. А народ - то уже не той, може і повстати, бо скільки ж можна рвати ту нещасну землю і обдурювати людей. НАКИПІЛО ВЖЕ. У приїжджих хати та дачі як гриби ростуть, а наші люди копійку до копійки збирають. СТРАШНО , ЩО НАС ЧЕКАЄ ДАЛІ?
31 Січня 2017, 22:01
А що на того Василенка дивитись чи говорити, гнати в шию його давно вже пора - того хабарника .
31 Січня 2017, 22:06
ДО МІСЦЕВОЇ - до чого тут Сахаручка, вона дала слушну пропозицію, вона хоть щось запропонувала.
31 Січня 2017, 22:06
Сільський голова як і депутати захищає інтереси громади яка його вибрала і за це він отримує зарплату і представляє громаду у відносинах з державними органами і саме він повинен вирішувати це питання для цього його й обрали.Якщо щось не подобається громаді голова має реагувати,а не скинути проблему на когось і потрібно не їхати до Луцька самим а дати копня голові хай робить свою роботу або хай складає свої повноваження
31 Січня 2017, 22:15
а ви незнаете де васелик землю подів ! О в нього апетит розігрався -- Я ТУТ ЦАР....І ВСЕ МОЄ... . той злодюга не розкаже що він в СВІТЯЗІ виробляє . Дороги він зробив куда....... .до себе додом і там гроші вкрав . НЕМАЄ ХУЖОГО ЗЛА ЯК ДОИОРОЩЕНЕ...
31 Січня 2017, 22:24
Сахаручка пропонує звиртатись до органів з заявою ,але це нічого незмінить.По поводу що голова повинен сам все вирішити це неправильно бо один в полі не воін,а разом нас багато і треба йому допомагати.
31 Січня 2017, 22:28
гнати сільського голову цвида разом з прислужниками - депутатами . зграя вовків.
31 Січня 2017, 22:39
як не ці то інші вовки прийдуть:(
31 Січня 2017, 22:49
без згоди сільської ради землю приватизувати не можна а може оцей піар і полумяні виступи це ширма за якою крадуть землю
31 Січня 2017, 22:51
Шановні, місцева влада тут не причому ваши землі дерибанить Гунчик.Якщо будемо мовчати то залишимось без землі і потім будем купувати свою землю в них.
31 Січня 2017, 22:52
якщо ви уважно читали статтю то там сказано не одним сільським головою, що до них ніякого погодження ненадходило, а значить поклали не тільки на людей шацьких , а і на представників влади
31 Січня 2017, 22:57
ВНОШУ ПРОПОЗИЦІЮ НА 1'0 ЛЮТОГО 2017 РОКУ ЗІБРАТИ СХОДИ СЕЛЯН С СВІТЯЗЬ І ЗАСЛУХАТИ ЦВИДА М В З ІНФОРМАЦІЄЮ ПРО РІШЕННЯ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ПРО НАДАННЯ ЗЕМЛІ ЗА ОСТАННІ 5 РОКІВ ЗГІДНО ПРІЗВИЩ ЗАЯВНИКІВ І ОПУБЛІКУВАТИ СПИСОК КОМУ ВАСИЛЕНКО ВВ НАДАВ ДОЗВІЛ НА ВІДВЕДЕННЯ ЗЕМЛІ НА ТЕРИТОРІЇ СІЛЬРАДИ КРІМ ТОГО СІЛЬСЬКИЙ ГОЛОВА МАЄ ПОКАЗАТИ ДОКУМЕНТИ ЯКІ ВІН ПОДАВАВ ДО ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ І ОРГАНІВ ВЛАДИ ДЛЯ ВЖИТТЯ ЗАХОДІВ ПО НАДАННЮ ЗЕМЕЛЬ БЕЗ ПОГОДЖЕННЯ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ
31 Січня 2017, 22:59
Дякую Віннічуку с м щодо його однозначної позиції по даному питанню
31 Січня 2017, 22:59
А У НАС Є ГОЛОВА РДА І РАЙОННОЇ РАДИ У РАЙОНІ І ЯКЩО ВОНИ Є ТО ДЕ ЇХ ДОКУМЕНТИ РЕАГУВАННЯ?
31 Січня 2017, 23:01
не читав щоб на сесії районної ради розглядалось це питання
31 Січня 2017, 23:02
приїде тимошенко і хана всім баригам від землі
31 Січня 2017, 23:04
ЗГОДЕН .АЛЕ ХТО ОРГАНІЗУЄ СХОДИ СЕЛЯН .
31 Січня 2017, 23:06
віннічук свою діяльність розпочав і незаконного виділення землі у с вілиця для бізнесмена може не так?
31 Січня 2017, 23:11
Правильно цвид робить ходи щоб замилити те що понакручував . продажна тварюка ! ще на гунчика хоче все списати ВИГНАТИ ІЗ СЕЛА ЗА 24 ГОД . ВЖЕ ЙОГО КОЛИСЬ ТАК ГНАЛИ ІЗ ГУЩИ .
01 Лютого 2017, 00:17
Знову видаляють неугодні коментарі. Зразу видно яку партію підтримує цей сайт.
01 Лютого 2017, 00:59
Геокадастр виділяє землі поза межами населених пунктів безкоштовно, а Веселик спільно зі своїми депутатами ненажерами пороздавала землі одним ітиму самим, людей казав що наземлю мають право тільки ті хто може пристроїти хату, то що виходить той хто бідний і неможе пристроїти хату хай бідує дальше, а хто багатий хай збагачується дальше, сучара роздав всю землю та зараз нема що деребанити, от і бісики беркут, виходить що нема що напосаді робити, Ісусе зараз він подумав про людські паї, дети раніше був, та щодо відра 300 гектарів під вирощування лохини високорослої, одна відповідь спадає на думку, на людей Веселику насрати, головне для нього він сам
01 Лютого 2017, 01:27
Правильно кажеш, Веселик великий комбінатор, загнав за гроші або за кришу всю нормальну землю біля озера і зараз немає де косити бабло то думає підлататись біля Богдана. А там не той рівень,Богдан гроші не дає от і біситься та вводить громаду в оману,що землю забирають. Веселику дограєшся в патріота........
01 Лютого 2017, 09:51
дурив всіх і далі дурить ! і все зрук сходить . ЦВИД І ЙОГО СВИТА ДЕПУТАТІВ ХОТІЛИ РОЗІГРАТИ КОМЕДІЮ . ВЖЕ ВСЕ ПОРОЗПРОДАЛИ ШАКАЛИ .... Гунчик не голодний землями . ОТ НЕХАЙ ПРІДЕ В СВІТЯЗЬ-- ЗБЕРЕ СХОДИ СЕЛЯН І НАРОД ПОБАЧИТЬ ЗЛОДІЯ В ОВЕЧІЙ ШКУРІ !!!
01 Лютого 2017, 10:46
як би всі хто писав коментарі задали питання на зборах селян сільському голові і депутам а список кому надавалась земля ми опублікуємо ближчим часом
01 Лютого 2017, 11:16
Дорогий Іване ти подивись хто прийшов на збори. зібрались всі ті хто вдосталь вже понабирав землі. та вважає що мало. а той в кого нема її не поїде в Шацьк комедію ламати. да геокадастр не святий. але набагато святіший за Цвида та його зграю хапугкотрі ніяк не можуті нажертися.
01 Лютого 2017, 11:31
ми знаємо цих людей бо вони наші земляки і справді дещо мають тут питання дещо в іншому геокадастр це державна структура і відповідно чиновнику принесли документи він їх і розписує але чому заяви лягають на стіл василенку на все найкраще що є в районі і як правило це не місцеві люди і чому жоден чиновник підкреслюю жоденне робить так щоб захистити місцевих людей бо полумяно виступити може і цвид і сахарук і карпук з голядицемале де дії? бо якщо дій немає то виникає запитання про інтерес чи не так?
01 Лютого 2017, 12:49
Якщо чиновники бездіяльні, то буде діяти громада. Збираємося 02.02.2017 в Луцьку на сесію облради і відстоюємо свої інтереси. А там може і чиновники районні до нас примкнуть. Виїзд організовує Світязька с рада.
01 Лютого 2017, 13:00
Цвид будь людиною-- йди в отставку по харошому.бо ти вже й так опозорив нас на весь світ. а літом шо робиться кругом бардак люди ідуть і дивляться .... чи вам ше МАЛО.
01 Лютого 2017, 16:38
комуняку на гіляку
01 Лютого 2017, 19:06
Бий свій свого щоб чужий боявся. Не буду адвокатом тих кого обливають г. Але ж народ Вас знову розвели! Хтось кинув пульку про своїх, а в кожного є багато друзів і ще більше "доброжелателів" і тихенько перевели стрілки з проблеми на "СВОЇХ".Побачив знайому хвамілію - ну я їм дам!!! А проблема того, що в Луцьку забирають у людей найкращі землі і через трохи будуть продавати уже "СВОЮ" земельку за великі гроші лишилася в стороні. Василенко, Гунчик і т.д. нам же ніхто то нащо їх паплюжити краще на своїх відіграємося, а вони з нас посміються. ШКОДА.
01 Лютого 2017, 20:30
Правильно кажете добродію. Підтримую повністю.
01 Лютого 2017, 21:22
Дуже гарні коментарі!!!! Активні всі....... Ну чогось мабуть я не розумію? чому ж той Веселик з ваших слів КОЗЕЛ, ЗЛОДІЙ і тому подібне на виборах набрав більше голосів ніж всі кандидати разом взяті!!!??? Купив??? Навіщо так багато???? В порівнянні з головами других сільрад він хоть щось робить. Сміливості поставити питання ребром ніхто не наважився бо всі знають що такі дії можуть бути жорстоко наказані.
01 Лютого 2017, 21:43
ва
01 Лютого 2017, 23:41
василю ти молодець. направ недоумкуватих в правильне русло .всі розумні знають що землю дерибанять голядинці в районі гунчики в області.
02 Лютого 2017, 03:35
Подивіться електронну кадастрову карту у Шацькому районі, вже все давно роздано Василенком і Ко, всі мовчали і мовчать і Віннічук зокрема тому що сам в процесі деребану. Цвид один став проти цього, і на нього травлять всіх собак, а громада вірить Гунчику і його прихвостням.
02 Лютого 2017, 11:36
Цвид і тут вкрутився ...люди відстоюють своі інтереси а він все повернув так ніби за ним пішли ...... як тільки всі повернуться з Луцька --відразу вимагати звіту голови с/ ради і депутатів за 5 років . всі ділянки разом із призвіщами на сайт району .....!
02 Лютого 2017, 13:24
Скільки ще будуть Рудель з Слипаком Ігорем і головою красти землю з полів людей і заганяти
02 Лютого 2017, 13:29
Той Слипак і Рудель вже і земельних ділянок набрав на всю родину скільки їм треба хай ще на нових могілках парочку візьмуть
02 Лютого 2017, 13:47
булуть красти стільки скільки ми ім дозволимо . ...... негайно вимагати сходу селян .... і звіту голови ... а ви дорогі моі односельці думайте радьтеся які ви питання будете задавати.... і не просто погаласувати а 1. виділення зем. ділянок по закону ....2 підготовка до курортного сезону -- по всіх пунктах.... 3. всі кошти які є на рахунку - прозоро і все розписано -- контролювати ....Але саме головне це - недовіра цвиду ...хто згідний прєднуйтесь.!
02 Лютого 2017, 14:21
Люди ви зберіться та запитайте Веселика кому він роздав 8 участків під індивідуальне дачне будівництво біля рятувальників, де база ЗБУ, що він вам скаже, томущо для хлопців що пройшли пекло війни у веселика землі нема, тай для вас тоже.
02 Лютого 2017, 15:01
Цвид М.В. не є членом партії "Батьківщина". Наскільки знаю він вийшов з партії у 10 році чи коли там, одним словом при янеку, бо боявся зогнівити найду і власть тодішню.
02 Лютого 2017, 15:03
Коли робимо збори, кажіть точно. Будемо людей інформувати.
02 Лютого 2017, 15:07
Ніколи не буває пізно, якщо люди хочуть щось добитися. Якби все роздали, то і не приїздив би Василенко сюди. Видать страшно і ще хочеться трохи "покерувати". А Віннічук до речі перший, будучи ще головою районної ради писали з Куськом листи до голови ОДА та облради про землі біля Соминця, в Пульмі і т.д. То вже не путайте його куди треба і куди ні.
02 Лютого 2017, 15:11
По закону голова щороку має звітуватися перед громадою. Головне не робити з цього шоу і правильно ставити питання.
02 Лютого 2017, 16:36
зараз якраз час звітувати ..... переказуйте всім .... хай це буде в нас проблема 1.. викладайте всі своі пропозиціі на цьому сайті . це пройде кілька днів -- як тільки активність зросте -- ви самі побачите як скоро все зробиться .. Але тільки конкретно-- щоб світязці нарешті згурувались!..Невже ми гірші за ПУЛЬМІВЧАН ми впевнені що ні !...
02 Лютого 2017, 21:42
нівякому разі не вести переговори з голядинцями найдами сахаручкою віннічуком . бездарні за їх керівництва розбазарили всі землі а тепер ще тичуть свої носи .вона сахаручка встала і пропонує йти в правоохоронні органи .хай всуне свого носа в одне місце.набралась землі немало.а тепер ще хоче.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024