Селянам Шаччини частково компенсували вартість штучного запліднення корів

05 Лютого 2020, 12:17
Селянам Шаччини частково компенсували вартість штучного запліднення корів 2500
Селянам Шаччини частково компенсували вартість штучного запліднення корів

Комплексна програма розвитку агропромислового комплексу Шацького району передбачається ряд заходів, які потребують фінансування.

Про це йдеться на сайті Шацької районної ради.

Комплексна програма розвитку агропромислового комплексу Шацького району на 2016-2020 роки затверджена рішенням районної ради від 23 лютого 2016 року. З метою вирішення проблем розвитку агропромислового комплексу району Комплексною програмою передбачається ряд заходів, які потребують фінансування, це:

- дотація за утримання телиць та нетелів в особистих селянських господарствах, які народилися в результаті штучного запліднення, вирощені і утримувалися в цьому господарстві до 2-річного віку (тварини віком від 18 до 24 місяців);

- дотація власникам особистих селянських господарств, які утримують три і більше корів;

- дотація сільськогосподарським підприємствам і фермерським господарствам за посів жита та гречки;

- фінансова підтримка заходів з корінного поліпшення пасовищ;

- дотація особистим селянським та фермерським господарствам за посадку садів і ягідників;

- часткове здешевлення вартості штучного осіменіння корів і телиць в особистих селянських господарствах.

Читайте також: Пільговикам Шацької ОТГ видаватимуть компенсацію на тверде паливо за новим порядком

В 2019 році по Комплексній програмі розвитку агропромислового комплексу Шацького району кошти виділялись на два напрямки:

- дотація власникам особистих селянських господарств, які утримують 3 і більше корів;
- часткове здешевлення вартості штучного осіменіння корів і телиць в особистих селянських господарствах.

На дотацію власникам особистих селянських господарств, які утримують три і більше корів, у звітному році з районного бюджету виділено 5400 гривень, використано 5250 гривень. Дотацію отримали 8 власників ОСГ, в яких утримується 35 корів (по 150 грн. на корову).

На умовах співфінансування (у розмірі по 50 % з обласного та місцевих бюджетів) з обласного бюджету, згідно з Комплексною програмою розвитку галузі АПК Волинської області на 2016 – 2020 роки, власники особистих селянських господарств Шацького району, які утримують 3 і більше корів, отримали дотацію в сумі відповідно – 5250 грн.

На часткове здешевлення вартості штучного запліднення корів і телиць в особистих селянських господарствах в 2019 році з районного бюджету виділялось 20 тисяч гривень. За 2019 рік здешевлено вартість штучного осіменіння 142 корів на суму 19 тисяч 880 гривень. Власникам тварин на 50% здешевлюється вартість послуги. При повній вартості 280 грн. власники тварин платять 140 грн.

На 2020 рік по вищезгаданій програмі розвитку агропромислового комплексу Шацького району на 2016-2020 роки з районного бюджету виділено 10 тисяч грн. на часткове здешевлення вартості штучного осіменіння корів і телиць в особистих селянських господарствах.

Нагадаємо, що 20 лютого відбудеться чергова сесія Шацької районної ради, де буде розглядатися питання про хід виконання Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Шацького району на 2016-2020 роки.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром