У Підманівській школі знають, де дістати гроші на потреби навчального закладу

04 Лютого 2020, 14:00
2659

 У філії І-ІІ ступенів села Підманове двигуном прогресу стала участь у проєктах місцевих ініціатив.  

Що робити, коли вкрай потрібні гроші для ремонту школи? У школі Шацького району Волинської  області вихід знайшли, – йдеться на сайті Шацької районної ради.

Керівництво школи із задоволенням ділиться своїм досвідом щодо залучення коштів у різних  проєктах для вирішення соціально-економічних питань школи. 
За три роки у Підманівській школі реставрували фасад школи та облаштували класну кімнату для молодших школярів згідно з вимогами Нової української школи.

1

Реалізовувати проєкти школа розпочала ще у 2017 році, коли Шацька районна рада вперше провела конкурс місцевих ініціатив навчальних закладів. Тоді реалізували проект «Реконструкція ЗОШ І-ІІ ст.селі Підманове Шацького району Волинської області»: зробили поточний ремонт фасаду школи з застосуванням сучасних енергоощадних матеріалів.

1

«Корпус приміщення  є відносно новим.  Зовні привабливий сучасний вигляд  мав лише головний фасад будівлі – завдяки проєкту ГО «Гостинне Полісся» «Енергозберігаючі заходи у школі с.Підманове».  Чого не можна було сказати про бічний та задній фасади. 
Стіни облущені та неутеплені,  давно без ремонту. До них неможливо було прикріпити штукатурку. Та й темні дірки справляли трохи гнітюче враження», – каже директорка школи Олена Герасимук.

На суму 128,9 тисяч гривень утеплили та зробили фасад бічних та задніх сторін школи, які сприяють збереженню тепла.

У 2018 році, в межах конкурсу місцевих ініціатив навчальних закладів Шацького району, школа реалізувала проєкт «Створення електронної платформи навчання за стандартами Нового освітнього простору в ЗЗСО  І-ІІст. с. Підманове Шацького району». Реалізація проєкту дала змогу сформувати в школі комплекс комп’ютерної та  мультимедійної техніки  для забезпечення належної організації навчального процесу в школі.

В результаті реалізації придбали проєктор та телевізор на суму 26,5 тисячі гривень.

1

1

У 2019 році  ЗОШ І-ІІ ст. села Підманове подала і реалізувала проєкт «Затишний клас – впевненість у майбутньому». На суму 30 тисяч грнивень закупили матеріали і власними силами працівників школи та батьками дітей зробили ремонт у класній кімнаті початкових класів.

1

1

Так, як у минулому навчальному році навчальні заклади переходили у Нову українську школу – потреба у приведенні класів до належного стану, який би відповідав сучасним вимогам освіти, була вкрай нагальною. Адже діти повинні відчувати себе комфортно і зручно у школі. Без вирішення проблеми ремонту початкових класів, оновлення матеріально-технічної бази, без оснащення навчального закладу навчальним обладнанням і методичним забезпеченням не можна було б забезпечити умов для впровадження в дію освітньої реформи.

До слова, ця школа подала також проєкт «Шкільний двір – моя країна», який передбачав придбання електричної газонокосарки та електричної пили. На жаль, за рішенням журі, проєкт не отримав фінансування в межах конкурсу місцевих ініціатив. Але, знаючи потребу школи в купівлі цієї техніки, районне керівництво прийняло рішення придбати пилу та газонокосарку.

Реалізація проєктів допомагає розвитку навчального закладу, поліпшує умови праці вчителям, сприяє позитивному ставленні учнів та батьків до навчання і школи. Діти приходять до гарної школи із задоволенням!

1

1

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024