Нестача ліків у медпунктах, відсутність вуличного освітлення і скандальне будівництво їдальні - проблеми, які хвилюють грабівчан

30 Січня 2017, 11:00
1573

24 січня виїзний прийом на території Грабівської сільської ради провів голова Шацької районної ради Сергій Карпук.

За планом, цього дня очільник районної ради відвідав села Голядин, Світязькі Смоляри та Грабове, - повідомляє сайт Шацької районної ради.

Основними цілями виїзного прийому були ознайомлення та вирішення проблем громади, моніторинг функціонування шкіл, ФАПів, думки і настрої громадян щодо об’єднання в територіальні громади, а також контакти з ініціативними людьми, які могли б готувати інвестиційні проекти і згуртовувати громаду для покращення благоустрою свого села.

В охайний та чистенький медпункт с. Голядин людей прийшло небагато. Так, фельдшер повідомила, що медикаментів, які є в обов’язковому переліку для медпунктів, вистачає, але було б добре докупити інші препарати, які  необхідні при наданні невідкладної допомоги. До прикладу, хлорофіліпт або мазь Вишневського, які потрібні при перев’язках. За словами фельдшера, в списку медикаментів немає жодного препарату для перев’язки. 

Сергій Карпук відразу телефоном зв’язався з Тетяною Васенько, головним лікарем комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги Любомльського і Шацького районів» та зобов’язав, щоб ліки для медпунктів надавали згідно з нормами та потребами, співпрацюючи з кожним ФАПом індивідуально. Голова районної ради також повідомив, що в наступних місяцях відбудеться розподіл вільних залишків, завдяки цьому, можливо, вдасться придбати потрібні ліки.

Одна з жительок попросила підказати, чи потрібно сплачувати новий податок підприємцю, якщо він знявся в реєстрації в середині січня. Було надано відповідь, що потрібно сплатити обов’язковий місячний внесок. Також просили розповісти, як сплачувати гроші за електроенергію через Інтернет. Дбають жителі Голядина й про чистоту села. Просять зробити подібну систему збору сміття, як в Шацькій ОТГ. Однак, сільська рада не багата і не може забезпечити надання таких послуг, вирішенням питання може стати співпраця з комунальним господарством Шацької селищної ради.

Говорили також про об’єднання громад. Голядинці однозначно заявили, що з наявних варіантів найкращим є приєднання до Шацької ОТГ. 

Під час візиту до Голядина голова районної ради також відвідав школу І ступеня.
Наступним  пунктом призначення стало село Смоляри-Світязькі.

Першочергово очільник відвідав тут ФАП, приміщення медпункту потребує ремонту. В місцевій школі, вже довгий час облаштовується їдальня. Директор школи Микола Оніщук розказав, що  ремонтні роботи ведуться активно, і пообіцяв, що 1 лютого відбудеться офіційне відкриття харчового блоку. Але чи виконається обіцянка, побачимо в найближчому часі.


 

Пізніше, на зборах в сільському клубі, смолярчани  піднімали знову питання шкільної їдальні, а також те, наскільки кошти виділені на їдальні використовуються за призначенням. 

– Створіть ініціативну групу, ми допоможемо зі спеціалістом, разом порахуємо, які роботи зроблено і скільки коштів витрачено, в разі виявлення зловживань, будуть прийняті відповідні рішення  - порадив очільник ради.

Ще присутні на зустрічі запитали про можливість вуличного освітлення в селі. Віталій Цвид, виконуючий обов’язки голови сільської ради повідомив, що бюджет ради не може забезпечити освітлення, це можливо лише за умови, що жителі самі будуть платити за спожиту електроенергію.

Декілька учителів, які прийшли на зустріч пожалілися, що мають незручний графік роботи, бо деяким педагогам доводить по декілька годин сидіти в школі, не маючи робочих годин. Керівник районної ради попросив написати письмове звернення, де детальніше обґрунтувати проблему для її вирішення.

Щодо реформи децентралізації, то громадяни висловили думку, що краще приєднатися до Шацької громади, адже це максимально вигідний варіант, зважаючи на економічне становище місцевої ради. 

Сергій Карпук завітав і до ФАПу села Грабове. Тут недавно зробили ремонт, новенькі меблі, кушетки. Тепло, чисто, просторо. 
У сільській раді керівника району чекала вже група мисливців. Вони звернулися з приводу того, що на території Грабівської сільської ради хочуть створити мисливське господарство. Люди обурені, адже земля загального користування і ніхто не може просто забрати її собі.

Сергій Карпук пообіцяв підготувати звернення до ДП «УДЛГ» та до відділу Держгеокадастру у Шацькому районі для отримання вичерпної інформації про ситуацію і розібратися про все детально.   

Під час розмов в кожному селі голова районної ради наголошував, що потрібно активно працювати. Участь в благодійних грантах та проектах дасть змогу фінансових надходжень в села для вирішення нагальних питань. В свою чергу обіцяє підтримку і співпрацю з боку районного керівництва. 
Також на усіх зустрічах був присутній представник центру надання безкоштовної юридичної допомоги Мирослава Карпук. Тому всі бажаючі могли отримати кваліфіковану консультацію юриста.


 

     

 

Коментарі
30 Січня 2017, 16:39
яка ганьба для влади
30 Січня 2017, 19:01
ЗАБЕЗПЕЧ СВОЮ ЖІНКУ ЗА РАХУНОК РАЙОНУ БО СОРОМНО ЩО ГОЛОВА РАЙОННОЇ РАДИ ВИРИШУЄ ПРОБЛЕМИ ТЕРИТОРІЇ ДЕ ЖИВЕ ГОЛОВА РДА
30 Січня 2017, 19:50
Шо небуть...
31 Січня 2017, 10:48
ПРИВІЗ ЖІНКУ ПОГОВОРИВ З ЛЮДЬМИ !% ЛІТРІВ БЕНЗИНУ СПАЛИВ І ВЕСЬ РЕЗУЛЬТАТ РОБОТИ
31 Січня 2017, 23:06
навіщо дійсно їздити витрачати державні гроші .всерівно ніічого кращого незробите.
31 Січня 2017, 23:12
ТАК ЦЕ ГОСПОДАРСТВО ХОЧЕ СТВОРИТИ ВІТАЛІК ГОЛЯДИНЕЦЬ НУ І ДЕХТО ЩЕ
01 Лютого 2017, 01:39
Ви перевірте чи на їдальні Оніщук "не заробив" кілька лишніх копійок!Бо є ймовірність що завищення будівельних робіт, а бо щось загнав, як в Любомльській спорт школі котли!!!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром