Світязькі, шацькі школярі та студенти думали над тим, як зберегти водно-болотні угіддя

02 Лютого 2020, 12:45
Світязькі, шацькі школярі та студенти думали над тим, як зберегти водно-болотні угіддя 1864
Світязькі, шацькі школярі та студенти думали над тим, як зберегти водно-болотні угіддя

Сучасний стан боліт та шляхи їх збереження обговорили учасники круглого столу, який відбувся у Світязькому ліцеї.

У 90-х роках минулого століття набула актуальності проблема збереження та вiдтворення водно-болотних угідь як у Шацькому нацпарку, так і на Західному Поліссі в цілому. Сьогодні вона не лише не втратила актуальності, але стала ще більш важливою у зв'язку з падінням рівня води в озерах Шацького НПП, оскільки аналіз результатів робіт з ренатуралізації боліт (відновлення в первинному стані) свідчить про їх позитивний вплив на гідрологічний стан водойм. повідомляє пресслужба природоохороної структури у фейсбук.

Як впливають зміни клімату на водно-болотні угіддя, вплив меліорації 60-70-х років минулого століття на сучасний стан боліт та шляхи їх збереження обговорили учасники круглого столу, приуроченого Всесвітньому Дню водно-болотних угідь.

Участь в круглому столі взяли працівники Шацького національного природного парку – Петро Юрчук, Володимир Кубай, Тарас Юрчук; викладачі Шацького лісового коледжу – Ольга Бражник, Леся Арват, Ліля Вирович, Володимир Матлах та студенти; учні ОЗ НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк; вчитель та учні ОЗ ЗСО І-ІІІ ст. «Світязький ліцей».

Вони активно долучалися до обговорення питань, дискутували та спільно шукали шляхи збереження водно-болотних угідь і як наслідок – шляхи збереження водойм на території району.

Не оминули своєю увагою також і екологічні проблеми, такі як глобальне потепління та зміна клімату. Приємно було спостерігати, що учні та студенти були не просто слухачами, а активними учасниками круглого столу.

На завершення Петро Юрчук висловив сподівання, що такі обговорення позитивно вплинуть на екологічну свідомість молодого покоління та закликав студентів та учнів в подальшому долучатися до різноманітних акцій, лекцій та семінарів, які організовує Шацький НПП.

Читайте також: «Бути толерантним – це...»: в Прип'ятській школі відбувся захід на актуальну тему

2

2

1



3

2

Коментарі
03 Лютого 2020, 01:16
Рішення просте, позбутися лохини.І тільки так.Нажаль
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024