Що робити людині, коли їй присвоїли статус безробітного

02 Лютого 2020, 13:26
Центр зайнятості інформує: що робити коли присвоїли статус безробітного 1768
Центр зайнятості інформує: що робити коли присвоїли статус безробітного

Людям, які мають статус безробітни, хнеобхідно відвідувати службу зайнятості (не рідше одного разу в 30 календарних днів) і співпрацювати з кар'єрним радником в підборі відповідної вакансії.

Такою роботою вважають ту, яка відповідає вашій освіті, професійним навичкам і досвіду роботи, інформують у Волинській службі зайнятості.

Якщо протягом 6 місяців з дня реєстрації безробітному не змогли знайти роботу за фахом, йому запропонують пройти перенавчання на іншу професію з урахуванням його здоров'я, здібностей і потреб ринку праці. При зміні професії за направленням служби зайнятості, пошук роботи здійснюють як за новою, так і за попередньою спеціальністю.

Дворазова відмова від запропонованої відповідної роботи є підставою для того, аби припинити реєстрацію в центрі зайнятості та позбавити статусу безробітного. Повторна реєстрація можлива не раніше, ніж через 90 календарних днів з дня припинення реєстрації. В цей тримісячний період служба зайнятості надаватиме вам тільки консультаційні послуги, виплата допомоги по безробіттю проводитися не буде.

Пропуск призначеної дати відвідування центру зайнятості без поважних причин тягне за собою скорочення виплат або зняття з обліку (можливі також і обидва варіанти).

Згідно з Постановою КМУ №792 від 19 вересня 2018 року «Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу», поважними причинами, наявність яких підтвердили документально, є:

  • Хвороба
  • Смерть членів його сім'ї та родичів 
  • Догляд за хворою дитиною до 14 років 
  • Відвідування лікарні, судових та правоохоронних органів, військкоматів, інших державних установ та інші обставини, що перешкоджають відвідувати службу зайнятості.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39