Які події стали визначальними для життя району у 2016 році - Частина ІV

29 Січня 2017, 14:00
1838

Насиченою культурними подіями, а особливо багатою на особисті досягнення жителів району стала осінь.

Про це пише "Шацький край" за 21 січня 2017 року.

З 1 вересня для жителів Шацького району запрацювало Шацьке бюро правової допомоги.

Першовересень учні Шацької ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназії зустріли у відремонтованих класах.

1

 

Також на початку вересня відбулися громадські слухання, де було ініційовано об’єднання громад, які ще не увійшли до об’єднаної територіальної громади. Але до кінця 2016 року поки так ніхто й не виявив бажання увійти до Шацької об’єднаної громади.

Серед людей, якими може пишатися район, юний шачанин Сергій Доценко: він разом із командою розробив комп’ютерну гру, яка перемогла в міжнародному конкурсі, що проводила компанія GOOGLE та участь в якому взяли 100 студентських команд світу.

3

 

Також у міжнародному конкурсі в номінації «Вірш» перемогу здобула Ніна Корець, методист Шацького БДЮТ.

1

 

У жовтні керівник ШНПП Володимир Захарко та голова районної ради Сергій Карпук у Бресті побували на координаційній раді транскордонного біосферного резервату «Західне Полісся», де обговорювалися шляхи розвитку резервату, до якого входить ШНПП.

В 2016 році 180 років відзначили з дня закладення наріжного каменю у фундамент церкви Різдва Пресвятої Богородиці. З офіційним візитом в район приїжджала делегація з Влодавського повіту Польщі, з якою керівники району обговорювали питання підготовки до написання спільних проектів.

Серед ювілеїв -- 40 років творчості відзначив ансамбль «Лісова пісня».

1

 

У листопаді Шацька селищна рада розпочала реалізацію проекту з роздільного збору сміття, до співфінансування якого долучилися Волинська обласна рада.

Серед археологічних знахідок – в с.Пульмо знайдено печатку князя (буллу) Рюрика Ростиславовича, а в урочищі Сад, що в Шацьку, виявлено велику бронзову посудину – сітулу, та металеву прикрасу – фібулу.

А в Шацькому Центрі зайнятості було обговорено створення єдиного реєстру власників баз відпочинку, рішення про який було затверджено згодом на сесії районної ради. Це допоможе легалізувати відпочинковий бізнес та поповнити казну громад.

Серед культурних подій року в селищі – відкриття оновленого після капітального ремонту міського Будинку культури, серед соціальних проектів – початок будівництва дороги Шацьк-Мельники, Вілиця-Кропивники, ремонту якої так довго добивалися місцеві депутати.

А з нагоди дня місцевого самоврядування Сергій Віннічук, Шацький селищний голова, отримав почесну грамоту Верховної Ради та медаль «За заслуги перед українським народом». Серед ювілярів галузі культури – Шацька дитяча музична школа, яка відзначила у грудні 30-річчя своєї творчої діяльності.

У листопаді-грудні в два етапи відбулося зариблення озера Люцимер: першого разу у воду було випущено 370 кг риби, другого – 900 гк. Шацька селищна рада прийняла на свій баланс 7 шкіл та 2 позашкільні заклади освіти, які відтепер будуть утримуватися за кошти громади.

У школі-гімназії смт Шацьк два роки працюватиме волонтер Корпусу Миру Герет Вольф.

І наприкінці року жителів району очікував сюрприз. 29 грудня Президент України підписав розпорядження про призначення Василя Голядинця головою Шацької районної державної адміністрації. На цю посаду у вересні він пройшов відбірковий конкурс.

Звісно, що це – лише частина тих подій, які, на нашу думку, були значущими у різноманітних галузях району в минулому році. Хтось може погодитися з таким переліком, хтось – ні. Але так чи інакше, але ці події, а ще – багато інших, не менш важливих, але мали вплив на наше з вами життя. Або матимуть. Поживемо – побачимо.

Віта Шепеля

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024