Для українців запустять онлайн-платформу з цифрової грамотності

31 Січня 2020, 15:23
Для українців запустять онлайн-платформу з цифрової грамотності 1736
Для українців запустять онлайн-платформу з цифрової грамотності

Міністерство цифрової трансформації реалізовує першу в історії України програму розвитку цифрових навичок громадян.

Відповідно до Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2019 року № 849, Мінцифри, зокрема, має забезпечити виконання цілі: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути», повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Показниками ефективності виконання зазначеної цілі визначено: понад шість мільйонів українців охоплені програмою розвитку цифрових навичок; 70 % громадян, які пройшли програму, володіють навичками на базовому рівні.

Для досягнення вказаної цілі Мінцифри запускає національну онлайн-платформу з цифрової грамотності, яка буде доступною в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua.

На онлайн-платформі кожен громадянин зможе безкоштовно опанувати цифрові навички.

Сучасний формат навчання включає освітні серіали за участю експертів та українських зірок. Вже найближчим часом на платформі будуть доступні три освітні серіали: базовий серіал із цифрової грамотності, цифрова грамотність для вчителів і освітній серіал для батьків «Онлайн-безпека для дітей». Протягом 2020 року на онлайн-платформі з’являтимуться нові освітні серіали.

Мінцифри також планує забезпечити можливість проходження навчання на онлайн-платформі у 6000 комп’ютеризованих бібліотеках України.

Читайте також: Неприпустимо допускати до роботи працівників без оформлення з ними трудових відносин – Пенсійний фонд

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром