Шацьких підприємців закликали працювати в правовому полі

30 Січня 2020, 17:00
Шацьких підприємців закликали працювати в правовому полі 1963
Шацьких підприємців закликали працювати в правовому полі

У Шацькій районній філії Волинського ОЦЗ провели бліц-навчання для роботодавців району, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, побутового обслуговування та громадського харчування.

У заході взяли участь перший заступник голови Шацької РДА Віктор Плейтух, секретар Шацької ОТГ Людмила Цевух, головна спеціалістка-інспекторка праці Шацької ОТГ Оксана Тимошук, начальниця Шацької ДПІ Світлана Сулік, фахівці головного управління Пенсійного Фонду України у Волинській області Віктор Гірич та Оксана Карасюк, головна спеціалістка відділу економічного розвитку екології та залучення інвестицій Шацької РДА Світлана Шковорода, йдеться на сторінці Шацької служби зайнятості у фейсбук.

Відкрила захід директорка Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості Мирослава Терета. Вона розповіла присутнім про послуги, які надає служба зайнятості роботодавцям, особливу увагу звернувши на електронні сервіси, компенсацію єдиного внеску, організацію професійного навчання.

Перший заступник голови Шацької районної державної адміністрації Віктор Плейтух зазначив, що додержання законодавства про працю та зайнятість – вимога часу. Якщо ми хочемо бути впевненими у стабільному майбутньому, необхідно озброюватись знаннями і діяти в правовому полі.

Читайте також: Від сумлінної сплати податків залежить благоустрій краю – начальниця Шацької податкової інспекції

Інспекторrf з праці Шацької ОТГ Оксана Тимошук повідомила про доручення прем’єр -міністра України щодо проведення заходів роз’яснювального характеру про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин у сфері торгівлі, побутового обслуговування та громадського харчування. Водночас повідомила, що після роз’яснювальних заходів працівниками контролюючих органів будуть проводитися перевірки зазначених суб’єктів господарювання щодо дотримання законодавства про працю. У разі виявлення порушень роботодавцям доведеться сплатити значні суми штрафів.

Читайте також: Випічка від шацьких кулінарів – це свято і трохи магії

Світязька підприємиця виготовляє майже 40 сортів екзотичного сиру та мріє про власну сироварню

Секретар Шацької ОТГ Людмила Цевух закликала присутніх працювати у правовому полі, адже легальне працевлаштування – це наповнення бюджету громади, відремонтовані дороги, вуличне освітлення, ремонт об’єктів соціальної сфери і багато іншого.

До обговорення долучились начальниця Шацької ДПІ Світлана Сулік та заступник начальника управління з виплат пенсій ГУ ПФУ у Волинській області Віктор Гірич.

Захід відбувався у формі жвавої дискусії.

Учасники навчання подякували організаторам заходу за проведене навчання та надану корисну інформацію. Отримані знання, за словами роботодавців, є цінними для ведення господарської діяльності, легалізації найманої праці, збереження трудових ресурсів, а це є запорукою розвитку економічно незалежної суверенної держави.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024