Молодь Шаччини запрошують до участі в конкурсі патріотичних творів

30 Січня 2020, 12:11
1938 Джерело: фото ілюстративне

Шацький Будинок дитячої та юнацької творчості запрошує молодь віком до 25 років до участі у другому Всеукраїнському конкурсі патріотичних творів імені Олени Теліги та Олега Ольжича.

На конкурс приймаються твори виразного громадянського, патріотичного звучання, написані українською мовою, які раніше не публікувалися.

Конкурс проводиться в 4-х номінаціях:

1) Поезія (3−5 віршів).

2) Художня проза (одне оповідання чи новела обсягом до 10 тисяч знаків).

3) Есеїстика, публіцистика(один текст обсягом до 5 тисяч знаків).

4) Буктрейлер (мультимедійна рецензія/анонс/відгук на/про українську книгу патріотичного змісту)

Рукописи та буктрейлери на конкурс приймаються з 3 лютого по 1 травня 2020 року.

Кожне нове покоління по-своєму відчуває й осмислює свій патріотизм. Водночас письменник, член журі Конкурсу Іван Андрусяк наголошує: «Патріотична творчість, поезія зокрема, ― один із найскладніших для виконання видів лірики, тут легко збитися на пустопорожні слова, барабанщину, «биття себе кулаком у груди», відверту графоманію, якої саме в цьому сегменті зазвичай плодиться чи не найбільше. Хоча насправді для того, щоб передати патріотизм, аж ніяк не потрібно римувати «калина ― Україна» абощо; патріотизм ― це не «клятви в любові», а художнє розкриття природного стану свідомої і натхненної людини. Повітря, яким ми дихаємо, вода, яку п’ємо, земля, по якій ходимо, люди, яким усміхаємося, все, що ми любимо довкола себе, ― це і є патріотизм. Недарма-бо Конкурс ― імені Олега Ольжича та Олени Теліги ― великих патріотів, які у своїй поетичній творчості  були дуже органічними і ніколи не збивалися на «барабанщину».

Нагадаємо, в першому Всеукраїнському конкурсі патріотичної поезії імені Олени Теліги та Олега Ольжича  вихованка літературної студії Шацького БДЮТ Ангеліна Зубач здобула почесне І місце і разом з керівником Ніною Корець побувала в Києві на церемонії нагородження. Чому б і вам не спробувати силу власної творчості? Долучайтесь!

Читайте також:

Патріотичний вірш шачанки здобув перемогу в конкурсі від Організації українських націоналістів

Вихованка Шацького БДЮТ– учасниця проєкту «Ольжичівські читання»

Детальніше про конкурс за посиланням:

drugyj-vseukrayinskyj-konkurs-patriotychnyh-tvoriv-imeni-oleny-teligy-ta-olega-olzhycha

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром