Голову Шацької райради включили до складу Ради транскордонного Об’єднання «Єврорегіон «Буг»

30 Січня 2020, 09:30
Голову Шацької райради включили до складу Ради транскордонного Об’єднання «Єврорегіон «Буг» 2818
Голову Шацької райради включили до складу Ради транскордонного Об’єднання «Єврорегіон «Буг»

Голова Волинської ОДА затвердив склад представників української сторони у Раді транскордонного Об’єднання «Єврорегіон «Буг».

Про це йдеться у розпорядженні Юрія Погуляйка від 29 січня цього року, йдеться на сторінці Шацької районної ради у фейсбук.

Склад представників української сторони у Раді затверджеybq відповідно до Угоди про створення транскордонного Об’єднання «Єврорегіон «Буг» від 29 вересня 1995 року, Статуту транскордонного Об’єднання «Єврорегіон «Буг» .

На чолі групи – голова обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко та голова обласної ради Ірина Вахович. З представників місцевого самоврядування до складу увійшли голова Шацької районної ради Сергій Карпук та голова Вишнівської об’єднаної територіальної громади Любомльського району Віктор Сущик.

Також в складі депутат обласної ради Надія Хвищун; кандидат економічних наук, доцент Луцького національного технічного університету Ірина Камінська; генеральний директор СП ТОВ «Модерн-Експо» Петро Пилипюк; ректор Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Анатолій Цьось; директор департаменту економіки та європейської інтеграції обласної державної адміністрації Ігор Чуліпа; радник голови обласної державної адміністрації (на громадських засадах) Тетяна Щербак.

Довідково^ угоду про створення Транскордонного Союзу «Буг» було підписано у вересні 1995 року. Союз було утворено в місті Луцьк за ініціативою воєводів Холмського, Люблінського, Замойського, Тарнобрезького воєводств, а також голови Волинської обласної державної адміністрації.

Україна була представлена Волинською областю та кількома районами Львівської області, Польща – Люблінським, Холмським, Тарнобжезьким та Замостьскім воєводствами, які після адміністративної реформи 1999 року ввійшли частково до складу новоствореного Люблінського воєводства. У травні 1998 року до зазначеного об'єднання вступили також Брестська область Республіки Білорусь та Бяло-Підляське воєводство Республіки Польща.

Після проведеної в Республіці Польща адміністративної реформи членами транскордонного об'єднання «Єврорегіон «Буг» виступають: Брестська область Республіки Білорусь, Люблінське воєводство Республіки Польща та Волинська область України. В якості асоційованих членів у Єврорегіон увійшли два райони Львівської області (Сокальський та Жовківський), прилеглих до кордонів Польщі. З червня 1996 року Єврорегіон «Буг» є членом Асоціації європейських прикордонних регіонів. Єврорегіон розташовано на території близько 80 тис. кв. км. Населення перевищує 5 мільйонів чоловік. Найбільші міста – Люблін, Брест, Луцьк, Барановичі, Пінськ. Територією Єврорегіону проходять найважливіші комунікаційні шляхи, що з'єднують країни Західної Європи з Білоруссю, та Україною. Тут знаходяться пасажирські, товарні прикордонні переходи європейського значення.
Згідно із Статутом Об’єднання його керівним органом є Рада, до складу якої входять по 10 представників від трьох територіально-адміністративних одиниць країн-членів єврорегіону Буг.

Коментарі
30 Січня 2020, 21:21
А нах'й воно там треба
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024