Неприпустимо допускати до роботи працівників без оформлення з ними трудових відносин – Пенсійний фонд

29 Січня 2020, 12:35
2420 Джерело: фото ілюстративне

Фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) є порушенням трудового  законодавства.

Про це інформують у Шацько-Любомльському об'єднаному управлінні Пенсійного фонду.

Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу в установленому порядку.

Неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин – одна із актуальних тем сьогодення.

Офіційне працевлаштування – це гарантія захищеності працівника. Ухиляючись від оформлення трудових відносин з найманими працівниками, роботодавець позбавляє їх права на основну та додаткову відпустки, оплату лікарняного, дотриманням встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, допомогу по безробіттю та на пенсійне забезпечення.

Чим вищим є рівень офіційної заробітної плати, тим більшим є індивідуальний коефіцієнт заробітку для обчислення пенсії та , відповідно, вищим розмір пенсії. Пенсія може бути призначена тільки з легальних, офіційно задекларованих заробітків, і розмір оплати праці, з якого сплачуються страхові внески, матиме в майбутньому вплив на розмір пенсійного забезпечення громадянина.

Використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин, виплата зарплати в «конверті» є серйозною економічною і соціальною проблемою, оскільки недобросовісні роботодавці, не сплачуючи внески, позбавляють бюджети надходжень, а своїх працівників – в майбутньому достойної пенсії.

жЛегалізація виплати заробітної плати, оформлення трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками забезпечить соціальні гарантії громадян у майбутньому.

Віктор Гірич, заступник начальника Шацько-Любомльського об'єднаного управління Пенсійного фонду з питань виплати пенсій-начальник відділу з питань виплати пенсій № 9                 

 

                                                                

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39