Велике мистецтво в маленькому Шацьку: художнику подякували за виставку живопису

28 Січня 2020, 13:45
Закриття виставки художника Сергія Носка 3087
Закриття виставки художника Сергія Носка

Ліс, берег озера, дорога, сільський краєвид – на картинах відомого українського художника Сергія Носка зображене те, що нас оточує.

Десятками полотен митця, які протягом тривалого часу експонувалися на виставці в Шацькому лісовому коледжі ім. В.В. Сулька, мали можливість насолоджуватися студенти, викладачі і небайдужі до мистецтва шачани.

23 січня, в день закриття експозиції, до навчального закладу прийшло багато охочих поділитися враженнями від споглядання робіт, подякувати організаторам за можливість доторкнутися до прекрасного і дистанційно самому автору – за творчість.

«Ми розуміємо, наскільки важливо популяризувати українське мистецтво, тому Шацький лісовий коледж неодноразово надавав приміщення для виставок та ініціював зустрічі з художниками. А ще долучався до організації пленерів, на які з’їжджалися митці з усієї України. Результат їхньої роботи – десятки полотен, на яких зображені мальовничі краєвиди Шацького поозер’я. Чудові картини Сергія Носка, написані на теми, які близькі нам, лісівникам, надихали нас, показуючи, серед якої гарної природи ми живемо, навчаємось і працюємо», – зазначив Ігор Жмурко, директор коледжу.

1

 

Анатолій Павлей, начальник гуманітарного відділу Шацької ОТГ, висловив вдячність організаторам виставки. Адже, з його слів, велике мистецтво завжди було віддалене від простих людей, і в усій красі та величі доступне лише для жителів великих міст. А тут у маленькому Шацьку маємо справжню мистецьку галерею, яка постійно оновлюється, знайомлячи шачан із найкращими творами українських живописців.

Про житомирського художника Сергія Носка розповіла присутнім студентка коледжу Валентина Коляса. Наголосила, що він не просто митець, а творець унікальної малярської техніки, аналогів якої немає у світі: об’ємно-наскрізної пластики в живописі. Його роботи вражають своєю масштабністю, неординарністю та багатогранністю, спонукають до роздумів і захоплюють.  Картини Сергія Носка є окрасою приватних колекцій в Україні, Польщі, Греції, Німеччині, Румунії, Австралії.


 

«Важливо знати і популяризувати своє, українське. Нам довгий час нав’язували думку, що російське – найкраще, а українське – неформат. Досить. Українське мистецтво – глибоке й багатогранне, а вітчизняні художники – гідні продовжувачі найкращих традицій і самобутні новатори. Їхні роботи високо цінуються в світі. Один з таких авторів – Сергій Носок. Пишаймося тим, що його високе мистецтво сьогодні серед нас»,– наголосив, звертаючись до присутніх, Геннадій Сарапін, голова Волинського обласного відділення Фонду культури України, натхненник виставки. 


 

Від імені керівництва Шацької райдержадміністрації подякувала організаторам та директору Шацького лісового коледжу за гарну справу Олена Гуж, головна спеціалістка відділу організаційного забезпечення, внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату РДА.

Відтепер полотна Сергія Носка експонуватимуться в Волинській обласній раді. А в Шацькій галереї мистецтв почалися приготування до відкриття фотовиставки, яку організовує Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства, зокрема наш земляк – відомий журналіст Сергій Цюриць.

1

4


2

1

1

Мирослава ЦЮП’ЯХ

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024