Піща. #МОЄ СЕЛО

26 Січня 2017, 11:00
8436

Життя в селі Піща в звичайний зимовий день вирує на повну: навчаються діти в школі, працює сільська рада, амбулаторія, пункт пропуску "Піща" на кордоні з Білоруссю, будинок культури, магазини тощо. 

На дорогах - жвавий рух транспорту, особливо двоколісного. 

Мороз, тому з димарів будинків іде густий дим. Гордо височіє над селом древній храм ікони Казанської Божої Матері, побудований 1801 року.

Чекає, коли, нарешті, зможе приймати туристів, комплекс поміщицької садиби Гутовського 19-20 століття - памятка архітектури місцевого значення.

Дрімає під кригою і сніговим покривом озеро Велике Піщанське.

На старенькому приміщенні Піщанської амбулаторії сімейної медицини «красується» історичний напис «Миру - мир». Лікувальний заклад - в очікуванні події десятиліття, коли його кабінети і коридори відремонтують в рамках відповідного проекту за кошти Світового банку.

В селі проживає понад 1100 жителів.

Піща спокійно і неквапливо проживає ще один день своєї історії.

4

3

3

3

2

1

3

2

2

2

3

2

1

2

1

2

2

2

2

4

1

1

2

1

1

3

1

1

1

 

 

Коментарі
26 Січня 2017, 16:49
А жителі де???
26 Січня 2017, 17:20
крім людей і церкви така пустка що жах бере Де ж той кудь вІннічук сільська рада що розвивали село? Для порівняння візьміть с Мельники і все стає зрозумілим
26 Січня 2017, 17:22
Ми поправимо ситуцію У школі зробим туалети і школу збудуємо
26 Січня 2017, 17:25
Ви подивіться скільки у вас крадуть землі біля о Острівне біля Затишшя І і біля Піщаного Нехай сільський голова розкаже людям скільки лежить на погодженні документів і прізвища не місцеві
26 Січня 2017, 22:48
Люди, що то робиться!!!????<br/>Нашо придумали такий способ провести час за компютером???<br/>Від цього писаня одне нещастя!!!<br/>Всі сваряться!!!!!<br/>Всьо шо тут друкують тільки робить ворогаме всіх людей! Пишуть тільки гадості один на другого!<br/>Яку статю не відкриєш то тільки обсужують і то гімном обливають все.<br/>Якщо всіх тих хто був при керівництві і тих хто зара сере на всіх і на все шо робиця посадити на один корабель і втопити в озері то наш район буде порожній! Пишіт хороше а не всяке гімно! Або закрийте той інтернет! Буде каще.
27 Січня 2017, 10:19
Ви молодець. Все вірно.
27 Січня 2017, 10:42
У вас жителів сільської ради просто крадуть землю біля озер і не місцеві а точніше з допомогою місцевих то де ж у вас будуть гроші у сільраді якщо віддаєте все на халяву і чому ті патріоти що ходили з хати в хату просили голоси на виборах тепер не хочуть відкрити рот тому інагадуємо
27 Січня 2017, 14:44
Люди говорити потрібно . А як - це вже залежить від теми . Скільки думок різних -- стільки людей . Видно життя в нас таке не спокійне -- час такий настав . Хороше -- то великий дефіцит.
28 Січня 2017, 23:33
НЕ ПОЛІНУЙТЕСЬ, ТА ПОЧИТАЙТЕ ЦЕЙ ВІДГУК. НАПИСАВ ВІД ДУШІ, БО НАКИПІЛО ВЖЕ.<br/><br/>Як гарно ви все тут описали :) А не могли б ви, також, описати негативні факти нашого села, те, що у ночі вулиці не освітлюються. Одна частина центральної вулиці освітленна, а інша інша ні. За то вдень, коли на вулиці і так видно, чомусь світло на стовпах увімкнене - це просто якийсь абсурд! Навіщо ми всі здавали на це гроші? Щоб у висновку іти вночі по вулиці і освітлювати собі дорогу мобільним пристроєм? <br/>Наше гарне озеро скоро перетвориться у болото, так як адміністрація за цим не слідкує, також літом риба на озері активно виловлюється посторонніми. А на рибу, а саме Білі Амури, як ви пам'ятаєте ми теж здавали гроші, а їх тоді запустили чи мало. <br/>А школа? Школа - це взагалі повний жах! Вона зараз реально в аварійному стані і отоплення дуже погане, діти сидять взимку на уроках у верхньому одязі, а їдальня скоро взагалі обвалиться, я не знаю на що дивиться директорія і санстанція. Ах да! Санстанція, як завжди приїде, директриса, скажімо так накриє їм &quot;поляну&quot;, вип'ють по чарці і спокійно собі поїдуть назад, як не вчому і не бувало. А діти сидять і мерзнуть. Рівень навчання нізький, вчителі тільки що можуть, то це називати дітей тупими і нарікати, що нікуди ви після школи не поступите, хоча у висновку тіж самі &quot;тупі діти&quot; поступають без проблем і добре навчаються у ВНЗ. Пам'ятаю ще декілька років назад, коли викладачі нам обіцяли що школу ми закінчимо вже в новій, гарно побудованій будівлі, так як вельмишановний пан депутат Івахів, який приїхав і навішав усім на вуха таких дуже довгих макаронів. Пообіцяв, що побудує нам нову школу, а у висновку, коли набрав достатньо голосів для себе, просто смився. Єдине, що подарував, то це того одного ноутбука на всю школу, через що вчителі чуть не під ноги йому там падали. Дуже радий, що вже не доводиться навчатись там. Як казали батьки: &quot;Синку, підростеш, то побачиш, що буде хотітись до школи&quot;, скажу так в таку школу, як у нас, мені ніколи не захочеться, я щасливий, що я її закінчив. Да і ще є багато негативних факторів, про які можна дуже багато написати, але на жаль не маю на це часу. Звичайно, наше село з вигляду є дуже гарним, але як то кажуть: &quot;Зовні одне, а в середині зовсім інше&quot;. І я думаю, що багато хто зі мною погодиться, а якщо ні, то це вже ваш вибір. <br/><br/>ДЯКУЮ УСІМ ХТО ПРОЧИТАВ ЦЕЙ ВІДГУК!
01 Лютого 2017, 19:49
Як приємно прочитати, що Піщанська школа має таких чудових випускників, які продовжуть навчання у ВНЗ. Але розумним ніхто не вродився, а навчився. Отож, вельмишановний АНОНІМНИЙ АНОНІМЕ, задумайтеся над своїми &quot;мудрими&quot; висловами, бо у Ваших досягненнях є часточка знань, які Вам подарували Ваші вчителі. Пройдуть роки ... і Вам буде соромно навіть перед самим собою. Зустрічали і бачили таких мудрих.
10 Березня 2017, 14:18
Читачці, я не спорю з вами. Так, деякі знання нам, все ж таки, дали в школі. Скажімо так вивели нас в світ. Але все ж, вернемось до самого аварійного стану в школі, тут я не думаю, що зі мною Ви будете сперечатись.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024