В капличці святої мучениці Тетяни молилися за студентів Шацького лісового коледжу

25 Січня 2017, 23:00
3318

Сьогодні, 25 січня, православна церква відзначає день святої мучениці Тетяни.

Жила свята Тетяна в ІІІ ст. за правління римського імператора Олександра Севера. У молодому віці вирішила присвятити все своє життя Ісусові і прожити його в непорушеному дівоцтві. Через те, що вона відмовилася відступити від Бога, Тетяну жорстоко мучили. Кожного вечора, залишаючи її побитою, вимученою, з переламаними кістками, на ранок зустрічали повністю здоровою і додавали їй нових мук.

Її віра творила дива. Та кати не хотіли вірити в силу Божу. Коли дівчину в ідольських храмах змушували поклонитись Діані чи іншим ідолам, їх статуї падали. З кожним днем покарання ставали жахливішими: Тетяну палили на вогні, обрізали волосся, думаючи, що в ньому сила, тіло різали бритвами, та замість крові текло молоко і пахощами наповнялось повітря. Змінювались слуги, виснажені своїм завданням, - вони отримували покарання від ангелів, які весь час оберігали дівчину. Наостанок, бачачи, що Тетяна залишається жива, і не знаючи, що ще з нею робити,було видано наказ обезглавити мученицю.

Свята Тетяна вважається покровителькою студентів. У каплиці селища Шацьк, названій на честь мучениці, 25 січня відбулося богослужіння, звершене настоятелем парафії святого Архістратига Михаїла УПЦ КП смт Шацьк отцем Романом Скіраком.


 

Разом зі священиком молилися в капличці студенти і викладачі Шацького лісового коледжу на чолі з директором навчального закладу Ігорем Жмурком.

Отець Роман виголосив перед студентами проповідь, розповівши їм про життя і мученицьку смерть святої Тетяни. Наостанок благословив учнів коледжу, які нещодавно прибули на навчання з канікул, та окропив їх свяченою водою.

Заступництва святої та успішного навчання і роботи побажав своїм підлеглим Ігор Жмурко.

1

1

1

 

Коментарі
26 Січня 2017, 22:09
Роман Скірак молодчина!!!!
26 Січня 2017, 22:31
Жмурко,скільки піару...По три рази з викладачів та студентів коледжу збирав гроші на будівництво каплички,а з хлопцями так і не розрахувався.Позорище!!!
26 Січня 2017, 22:45
А для жмуріка це не вперше.Скільком бригадам не доплатив коли хату собі будував...
26 Січня 2017, 23:19
Що ви того жмурка всі серете? Хто там що не говорить, але капличка стоїть і мають куди люди прийти ! А не в магазині моляця! До вихора йдіт, а то не похороне .
27 Січня 2017, 00:09
Люди, що ви оце пишете!!!???<br/>Хіба можна бути такими безбожниками?<br/>Вже усіх обгадили, усі пересварились, обливаєте грязюкою усе і усіх!!!<br/>Давайте ще між церквами будем ворожнечу засівати???!!!!!<br/>Хай люди моляться, щоб був мир і усім всього хватало!!!<br/>Закрийте ці дурні коментарі і не розводьте ворожнечу у районі!<br/>Нехай Бог боронить і заступає.
27 Січня 2017, 16:01
Правда є правда і від неї втечеш.А відносно церкви Української ,її священника,поважаю і підтримую!!!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39