Крик відчаю: ветерани АТО/ООС Шацького району обурені байдужістю влади

23 Січня 2020, 12:20
5697

Атовці Шацького району вимагають від влади порозуміння.

Свою думку про наболіле вони висловили на сторінці «Громадська організація «Ветерани АТО Шацького району» у facebook.

«Звернення до влади – це обурення учасників АТО через неповагу влади до воїнів, які захищали нашу Батьківщину від російських окупантів. Ми дожилися до того, що в засобах масової інформації на рівні країни починають піднімати тему про законність учасників АТО, захисників своєї землі.

На місцях не краще бачення і судження про ветеранів. Шацька влада забуває про нас. Посадовці Шацького району та майже весь депутатський корпус Шацької селищної ради не цікавиться соціальними, побутовими, земельними проблемами, з якими зіткнулися демобілізовані учасники АТО нашого району.

Війна продовжується, і кількість учасників бойових дій зростає. Зараз на території району проживає більше 120 ветеранів. За п'ять років неоголошеної війни  Шацька селищна рада не зробила жодної соціальної програми, яка безпосередньо стосувалася б учасників АТО та членів їх родин.

Згідно зі ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» для ветеранів передбачено ряд пільг. Фактично учасники АТО нашого району користуються лише пільгами на електроенергію і комунальні послуги.

В інших районах та містах нашої держави, де керівники й депутати знаходяться на своєму місці, вже давно прийняті відповідні рішення і розроблено ряд програм по вирішенню соціальних проблем учасників АТО.

Найгостріше питання для атовців – це дерибан землі, який проходить в районі. Місцеві керівники почали забувати про наше існування і, фактично, самоусунулися від вирішення соціальних потреб учасників АТО. Така ситуація змушує нас нагадувати про себе постійним відвідуванням сесій Шацької громади.

Чи мають ветерани випрошувати, принижуватись, нервуватись, доказуючи свої права? Повернувшись з війни, ще й тут потрібно воювати? Якщо хтось вважає, що атовці мають багато пільг, то можуть і вони їх мати. Достатньо лише прийти у військкомат і підписати контракт. Але щось не бачимо черг. А земельні ділянки роздаються, як гарячі пиріжки, тільки зовсім не захисникам.

А швидше тим, хто відсиджується за їх спинами. Ще раз звертаємось до наших депутатів, представників місцевої влади, до небайдужих громадян нашого району! Поверніться лицем до учасників АТО та членів їх родин! Війна ще не закінчилась. І ваш спокій та благополуччя безпосередньо залежать від захисників. Від тих бійців, які вже кілька років поспіль на передовій захищають вас і ваших дітей ціною власного здоров’я, а інколи і життя.

Надіємось на підтримку і розуміння!» – йдеться у дописі.

Коментарі
23 Січня 2020, 14:50
думаю, що атовці трохи нахабніють і самі зловживають своїм статусом
23 Січня 2020, 16:37
А де конкретика по земельних ділянках? Місця, адреси, прізвища, дати рішень?
23 Січня 2020, 17:07
Дорош ніяк неугомониться.Великий Воїн света
23 Січня 2020, 17:19
Ті, що справді воювали, радіють, що живі і здорові і не плачуть в жилєтку. А ті шо були за 100 км від фронту, б"ють себе в груди і вимагають, щоб влада вирішувала їхні проблеми. Не соромно вам?
23 Січня 2020, 18:43
Настоящи військові я знаю ті що нюхили порох не прикриваються учасника АТО і не вимагають більшого ніж треба
23 Січня 2020, 19:12
І скільки тому дорошу вже треба тих ділянок і пільг. Вже і так пів берега Чорнгого окупував.
23 Січня 2020, 19:33
Де статистика скільки атовці писали заяви, скільки задовольнили заяв, скільки не задовольнили і чому? А чому не має інфи, що в декого є дві, а то і більше вже наданих земельних ділянок . Ольга місцева права, Дорош ніяк не угомониться. Добре що зима дров не треба. Сором.
23 Січня 2020, 20:30
Стидно за Дороша, стільки як він відвоював, і де воював, взагалі б мовчав би, нарешті дорвався, до керування спілкою ветеранів АТО, правдами і не правдами, інтригами, поставив свою людину такого ж самого "воїна", як сам, нагрібся як жаба мулу і ще хоче державу на... ти.
23 Січня 2020, 22:11
Можливо, Дорош і набрався, але тільки він один не боїться виступити на захист військових, бо іншим: депутатам, і тому подібним, взагалі фіолетово. А хлопці пройшовши пекельний шлях за наш з Вами спокій, як ніхто розуміють дно такого відношення. Та все має дію бумеранга, який не вимірюється багатством.
23 Січня 2020, 22:25
Виходить, що ішли на війну у своїй країні (що є злочинно) за землю , за гроші, за пільги?!!
23 Січня 2020, 23:29
Дорофійович дайте пару копійок ІТ-кам і взнаєте що це за дивані захисники корумпованих службовці об'явились...
24 Січня 2020, 01:08
Дорофійович молодець що захищає права атовців!!! На війну пішли прості хлопці , які мабуть і модних телефонів не мають щоб дати відпір писакам ! Яка різниця хто і на якій відстані до лінії вогню були наші хлопці ? Гради на той час літали скрізь , і не в штики там воюють! Якби не такі хлопці , то невідомо де були б сєпари!! Учасникам ато потрібно дати усі пільги які передбачено державою!!! А вам , хренові писаки, якщо немає що робити , то ідіть контролюйте ліс який безбожно крадуть! Шарики які миють з озера! Піщанську митницю, яка контрольована Наумичем О П де за одні сутки можна грошей заробити щоб атошники і на лікування мали і на проживання! Не так багато хлопці просять , вони достойні кращого життя , за це вони воювали!!!!
24 Січня 2020, 09:47
Ви дорофійович постійно згадуєте ті шарики,кражу лісу,піщанську митницю з вашим кумом Наумичом,а чому ж Ви шановний не боролися з цим коли працювали на різних посадах силовиків,а возили молоковозами спирт до білорусії,чому не згадуєте як сприяєте лохиновим господарствам,що неодмінно приведе до екоциду,не за хлопців Ви переживаєте,а лише за свою дупу.Прийміть це,і будьте відверті з людьми.
24 Січня 2020, 10:29
а їх треба на екскурсію вивести на схід хай подивляться, відчують як воно романтика може в їхніх головах щось поміняється
24 Січня 2020, 16:00
Готовий з тобою, і всіма &amp;quot;псевдоатошниками, яким не вистачає світязької і шацької землі&amp;quot; поїхати не за 50 км від передової, а в Широкино, Пески, Марьянку де бойовиків видно без бінокля, і російські снайпера тренуються і відточують майстерність.<br/> Ви як атошніки може б запитали в лохинщиків де вони беруть в рік 1.2 млрд літрів води, і чи впливає це на знищення всіх Шацьких озер???????<br/><br/>От коли ви допоможете людям отримати відповідь на це запитання про знищення озер, тоді ви захисники України і українців.<br/><br/>А поки ви корисливі особи, з посвідченнями учасника ато. Дякуємо)
24 Січня 2020, 16:16
&lt;p&gt;Якщо Ви уважно читаєте рішення Шацької селищної ради то просто дивує що атошникам відмовлено в наданні земельних ділянок, а депутатам Шацької селищної ради та членам їх сімей ...надано земельні ділянки. Де ж були&amp;nbsp;депутати і їх сім&amp;quot;ї, коли була оголошена мобілізація? Ховалися від війсськомату.,а земельні ділянки біля озера отримали в першу чергу? Де справедливість?&lt;/p&gt;
25 Січня 2020, 10:49
Він добрий..
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024