Пульмівська школа отримала мультимедійний лазерний тир, зброю та форму для «військових» занять

23 Січня 2020, 13:00
Пульмівська школа отримала мультимедійний лазерний тир, зброю та форму для «військових» занять 3607
Пульмівська школа отримала мультимедійний лазерний тир, зброю та форму для «військових» занять

Пульмівська школа реалізувала два проєкти для місцевих ініціатив.

Вперше у 2019 році участь в конкурсі проєктів місцевих ініціатив взяла школа села Пульмо. Відразу дві подані роботи стосувалися занять з військово-патріотичного виховання учнів, йдеться на сайті Шацької районної ради.

«Мусимо визнати, що впродовж усіх років Незалежності занепало військово-патріотичне виховання, а школа як належить не навчала юнацтва вправлятись з різноманітними засобами оборони, якісно надавати  першу медичну допомогу тощо», – кажуть вчителі Пульмівської школи.

Також педагоги додають, що причин, чому так трапилось, – багато, але наслідок один: повна неготовність мешканців краю до виживання в умовах екстремальних подій, військових і техногенних лихоліть.

«Проте, за останні роки в школі особливу увагу стали приділяти вихованню патріотизму та підготовці учнів до захисту своєї батьківщини. Учні школи перемагають на районних змаганнях, є учасниками обласних змагань з військово-патріотичного виховання, брали участь у всеукраїнському вишколі «Джура-Прикордонник» в місті Ізмаїлі. Але ми зіткнулися з проблемою поганої матеріально-технічної бази(точніше з її відсутністю). Внаслідок чого ми не могли надати учням достатній рівень умінь і навичок по наданню першої медичної допомоги, стрільбі, самообороні, цивільному захисті тощо. Саме тому ми вирішили взяти участь у проєкті місцевих ініціатив», – додають освітяни.

Вартість проєкту «Майбутній захисник України» 68,7 тисяч гривень,(фінансування з районного бюджету - 65 тисяч 265 гривень.) Реалізовуючи проєкт, в школу закупили пневматичні гвинтівки та пневматичний пістолет, ММГ автомата АК-74 та 2 магазини до нього, військову аптечку, кровоспинні турнікети, комплекти військової форми, рюкзаки туристичні, сонцезахисні жалюзі в кабінет Захист Вітчизни.

Учні школи мають можливість «розбирати» автомат не в книжці, як було раніше. Тепер вони мають справжню зброю, тільки деактивовану. Також на профільних уроках вчаться та тренуються надавати домедичну допомогу. Варто зазначити, що цей проєкт отримав найвищий бал за результатами голосування членів конкурсної ради і здобув перше місце. 

Проєкт «Захист кордону – обов’язок кожного» передбачав закупівлю та встановлення інтерактивного мультимедійного лазерного тиру. Вартість проєкту –  80 тисяч гривень, фінансування з районного бюджету – 76 тисяч гривень. Тепер стрільбою починають займатися учні з 6 класу, оскільки в мультимедійному тирі відсутні можливості травмуватися при неправильному поводженню зі зброєю. За інформацією школи, схожого тиру у жодній школі Волинській області немає.

Співфінансування проєкту забезпечував благодійний фонд Степана Івахіва. Також вчителі школи с.Пульмо вдячні за підтримку відділу освіти, молоді та спорту шацької РДА.

Реалізація цих проєктів допоможе підвищити рівень цивільної оборони, здобути молоді навички самооборони і наданню першої медичної допомоги, підвищити національну свідомість учнів.


1

2

Коментарі
23 Січня 2020, 15:49
Тір для школи річ хороша. А от тих два валянки що стоять то треба в ООС відправити. Один військову вчить автомат тільки в кіно бачив, а другий взагалі барига мєсний, аж дивитись гидко
23 Січня 2020, 17:01
В Пульмо директор школи на своєму місці,а в Шацьку таке собі
23 Січня 2020, 18:30
До чого тут директор, коли за автомати йдеться мова...???!!!
23 Січня 2020, 20:23
До того що в школі усіма проєктами керує дирекція школи,а не військомат.Різницю відчуваєте?І якщо директор на місці,школа розвивається в усіх напрямках.
23 Січня 2020, 20:30
І правда у Шацькій школі з директором вже три місяці неможливо домовитись про спорт зал для секції з дитячого футболу.При тому всьому ,що тренер не місцевий і зголосився проводити секції для дітей на громадських засадах.Таке відчуття що директор хоче грошей.
23 Січня 2020, 21:01
Був на місці Проєкт писався коли директором була Куран В. О. Зараз директор змінився, сподіваюсь що гірше не буде, а тільки краще.
23 Січня 2020, 21:32
Ти сам був в тому ООС,починати потрібно з себе.Ти сам,можливо автомат тільки по телевізору бачив.Людина працювала над проектом і довела справу до кінця,за це подяка!
23 Січня 2020, 22:22
Колись військову вчили дійсно професіонали, а зараз що.В тому ж Пульмі був майстер військового діла гарний , став щн кращий. А як на збори резервістів то пенсіонери їдуть від Пульмівськлї ЗОШ, а вояці дирекція проєкти пише.
23 Січня 2020, 22:29
Михальчуку респект і уважуха.Він за своїх працівників, а не за засланого козачка якого районне керівництво пропихає по блату
24 Січня 2020, 09:34
За Михальчука краще помовчіть,бо у нього із своєю першою леді стільки "косяків"по школі,що вистачить на десятьох.Невідомо куди прокуратура дивиться?
27 Січня 2020, 08:28
Люди, ви м'яко кажучи задовбали. Вам що не подія то в око коле. Тільки дай обісрати. Самі певно тільки і сидите у своїх Смартфонах на дивані і скануєте , що сталося , що відбулося і кого б обсудити. Самі ж палець об палець Ні ні.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024