Інспектори рибоохоронного патруля зустрілися зі студентами Шацького коледжу

22 Січня 2020, 15:10
2254

Волинський рибоохоронний патруль систематично проводить відкриті лекції для учнів та студентів у навчальних закладах області.

Мета даних заходів – роз`яснити учням правила рибальства, розповісти про іхтіофауну Волині і навчити розрізняти дозволені та заборонені знаряддя лову, йдеться на сторінці Волинськог рибоохоронного патруля у фейсбуці.

21 січня працівники Нововолинської дільниці Волинського рибпатруля зустрілися зі студентами Шацького лісового коледжу. Під час лекції студентам роз’яснили про правила любительського та спортивного рибальства, зверталася увага на законодавство рибоохоронної галузі, а також основні терміни заборони вилову водних біоресурсів (нерест, зимівля).

Студентів ознайомили зі специфікою роботи рибоохоронних патрулів, окремо зупинилися на правах та обов’язках громадян під час здійснення риболовлі. Розповіли про заборонені та дозволені знаряддя лову, відповідальність за їх використання

Крім того, студентам роз’яснили про заборону вилову риби на зимувальних ямах, де і чим дозволяється ловити рибу у зимовий період, а також правила поводження рибалок на льоду.

Варто відзначити, що усі заходи відбувалися у доброзичливій та позитивній атмосфері. Працівники рибоохоронного патруля планують і надалі продовжуватимуть роботу зі студентами і школярами для популяризації здорового способу життя та ознайомлення з рибною галуззю і роботою патрулів.

Нагадуємо, в Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія» (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024