У санаторії «Лісова пісня» пресують пластик від роздільного збору сміття

22 Січня 2020, 10:35
У санаторії «Лісова пісня» пресують пластик від роздільного збору сміття 2208
У санаторії «Лісова пісня» пресують пластик від роздільного збору сміття

У санаторії «Лісова пісня» не лише дбають про здоров’я своїх відвідувачів, а й про екологію території здравниці.

Ще з літа у санаторії запровадили роздільний збір сміття, встановивши металеві контейнери для збору пластику біля кожного з п'яти корпусів та на пляжі. У здравниці зізнаються, що це дисциплінує людей, змушує задуматись та дбати про чистоту території, де живеш, йдеться на сторінці санаторію у фейсбук.

«Влітку, коли до нас приїжджає багато людей для реабілітації та оздоровлення з різних куточків України і не тільки, ми особливо гостро відчуваємо те, що в нашій державі є велика проблема не лише із роздільним збором сміття, а й переробкою та захороненням пластику. Вирішили запровадити роздільний збір сміття, перед початком літнього сезону зробили металеві контейнери та поставили їх біля кожного корпусу», - каже директорка санаторію «Лісова пісня» Руслана Дибель.

Завдяки такому методу у здравниці не лише дбають про екологію, а й заощаджують гроші: полігон твердих побутових відходів у Шацьку переповнений, і окрім того, завдяки зменшенню об'ємів сміття зменшується і оплата за вивіз сміття.

«Фактично третю частину сміття становлять пластикові пляшки, хоча улітку його об'єми збільшуються в рази. Самі зробили контейнери для збору пластику та розставили їх по території здравниці, а також на пляжі», - розповідає - розповідає заступник директора санаторію «Лісова пісня» Петро Ткачук.

На замовлення санаторію одна з фірм виготовили прес для пресування пластикових пляшок та паперу, і тепер оздоровчий заклад має можливість збирати пластик, пресувати його та здавати на спеціальні пункти збору для вторинної переробки.

Окрім того, за державні кошти (52 тисячі гривень) в санаторій закупили великі сміттєві баки об’ємом 1200 літрів для та менші – ємністю 120 літрів для скла. Їх також планують розставити по усій території оздоровчого закладу.

3

2

2

2

2

2

2

2

2

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024