У маєтку «Nester House» дегустували крафтові сири світязької сироварниці

21 Січня 2020, 10:05
5836

На свято Водохреща, 19 січня, окрім освячення води та традиційного купання на це свято, увечері у маєтку  «Nester House» відпочивальники та гості закладу могли побувати на дегустації крафтових сирів від світязької підприємиці Лариси Шелухи.

Організували гастро-вечір «Посмакуємо разом» методистки Шацького районного будинку культури Марія Ханзерук та Вікторія Ягодинець спільно з власниками закладу Петром та Нелею Нестеруками. Партнером «смачного» дійства традиційно стала торгова компанія «Полісся Трейд», запропонувавши до дегустації сирів біле вино.

Читайте також: Світязька підприємиця виготовляє майже 40 сортів екзотичного сиру та мріє про власну сироварню

1

У залі піцерії – яблуку ніде впасти, адже охочий скуштувати крафтові сири виявилося ой як багато. Десять сортів сиру на шпажках – моцарелла, панір, гауда песто, гауда базерон, гауда лаванда, качіотта класична, качіотта з пажитніком, мантерджейк, асьяго та чедер – буди позначені на тарілях певним кольором. Про кожен із цих сортів (де є популярним та як і з чого виробляється) розповіла «авторка» сирів, світязька підприємиця Лариса Шелуха. Загалом же жінка виготовляє майже 40 видів сирів.

7

Читайте також: Шацькі майстрині дивували лучан крафтовими сирами та пряниками

Учасникам дегустації запропонували обрати сир, який найбільше припав їм до смаку. В результаті був визначений сир-переможець: отож, найбільше гості вподобали сир, виставлений під №9 – асьяго.

Далі ведучі заходу Марія Ханзерук та Вікторія Ягодинець провели серед відвідувачів заходу тематичні «сирні» конкурси. Найкращим знавцям історії сирів презентували крафтові сири від авторки Лариси Шелухи та вино від організаторів заходу.

Далі до зали завітали колядники-щедрувальники, котрі віншували усіх з Різдвяними святами та бажали щастя, злагоди та достатку у родинах.

Завершилася презентація сирів драйвовою дискотекою.

2

1

2

4

2

4

5

3

3

4

4

2


2

3

2

2

3

3


6

2



1

3

4

Коментарі
22 Січня 2020, 01:08
Один бомонд.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024