Шацьк: людям літнього віку розповіли, як захиститися від домашньго насильсьва

17 Січня 2020, 17:25
1572

Працівники соцслужб Шацького району розповіли про види домашньго насильства, яке може застосовуватися до людей літньгго віку.

Проблема насильства досліджується впродовж багатьох років, і, на жаль, залишається досі актуальною, незважаючи на значні кроки, що зроблені не лише в науці, а й на рівні української громадськості та держави, повідомляє відділ соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді смт Шацьк.

Літні люди в будь-якому суспільстві, незалежно від соціальної спрямованості, устрою й панівної ідеології держави, були й залишаються однією з найуразливіших категорій населення, а отже, об’єктом дискримінаційних виявів та злочинних посягань з боку близьких. Однак залишається недостатньою обізнаність людей похилого віку щодо механізмів захисту себе та інших від проявів насильства.

Працівники відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Шацького району провели лекційне заняття, де розповіли слухачам університету третього віку про попередження насильства й жорстокості в сім’ї.

Розглянули основні причини, ознаки, види насилля, формували у літніх людей усвідомлення домашнього насильства як порушення прав людини, небайдужого ставлення до постраждалих осіб, нетерпимого ставлення до моделей поведінки та що робити і куди звертатись за допомогою, якщо ви зазнали будь-якого із видів насильства.

Акцентувалась увага також на роз’ясненні: «Хто такий насильник? Що підштовхує його до насильницьких дій?»

Вели дискусію та обговорювали питання: що робити, якщо ви стали жертвою домашнього насильства та куди звернутись.

1

1

1

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024