Піщанського лісівника судитимуть за участь у схемі переміщення контрабандних цигарок через кордон

14 Січня 2020, 16:30
4021 Джерело: фото ілюстративне

Прокуратура Волинської області скерувала до суду матеріали кримінального провадження про зловживання впливом та використання завідомо підробленого документа майстром лісу Піщанського лісництва ДП «Шацьке учбово-дослідне лісове господарство».

Розслідували злочин слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

Лісоохоронець, маючи гарні стосунки із прикордонниками, вирішив налагодити схему переміщення із Республіки Білорусь в Україну контрафактних цигарок.

Собі відвів роль посередника.

Читайте також: Злодієві, який викрав у власника шацького магазину джип з коштовностями, світить від семи років позбавлення волі

За залагодження питання про те, що прикордонники під час патрулювання «не знаходитимуть» цигарки в місцях їх незаконного переміщення поза пунктами пропуску через кордон, майстер лісу встановив знайомому, який ті цигарки переміщував, таксу –  750 гривень за ящик (50 блоків) і 4 червня 2019 року одержав за переміщення п’яти ящиків 3 тисячі 750 грн.

Окрім того, придбавши у вересні 2018 року автомобіль «АUDI А4» на іноземній реєстрації, він, аби не платити гроші за його розмитнення, купив  підроблене свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерний знак і використовував їх.

Нині викритого за оперативного супроводу УСБУ у Волинській області майстра лісу обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, а також у використанні завідомо підробленого документа (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 369-2 та ч. 4 ст. 358 КК України).

Читайте такожНа Пулемецькому озері зловили трьох рибних браконьєрів

Пулемець: прикордонники спіймали контрабандиста і вилучили в нього авто

З роботи лісівника звільнили.

Зауважимо, що за вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання до 5 років позбавлення волі.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024